Știri ITTECH

GitHub este în acest moment parte din Microsoft

Microsoft a făcut valuri în comunitatea open source când a anunțat în vara trecută că achiziționează GitHub, cea mai importantă platformă de dezvoltare software cu 85 milioane de depozite și peste 31 milioane de dezvoltatori care contribuie la acestea. Acum, aproape cinci luni mai târziu, achiziția de 7.5 miliarde de dolari este finalizată. Acest lucru marchează oficial o nouă eră pentru GitHub.

Dacă sunteți sceptici cu privire la viitorul platformei, nu sunteți singurii. Microsoft spune să nu vă faceți griji, spunând că va „păstra orientarea pe dezvoltator, operarea independentă și va rămâne o platformă deschisă„.

De acum înainte, Nat Friedman, fostul CEO al Xamarin (achiziționat de Microsoft în 2016) va servi ca CEO al GitHub și se va subordona lui Scott Guthrie, vicepreședinte executiv al cloud-ului Microsoft si al grupului AI. Într-o postare separată pe blog, Friedman și-a dublat promisiunea făcută de Microsoft de a nu provoca probleme.

În cele din urmă, treaba mea este să fac GitHub mai bun pentru voi.

Friedman prezintă trei obiective principale pentru viitorul GitHub. Primul face ca platforma să fie cel mai bun loc pentru a conduce comunități productive și echipe, lucru pe care mulți îl spun deja. În al doilea rând, Friedman dorește să extindă amprenta platformei, făcând-o accesibilă mai multor dezvoltatori din întreaga lume. În sfârșit, există trio-ul familial „fiabilitate, securitate și performanță”.

Friedman a declarat:

Vom începe prin a ne concentra pe experiența zilnică a utilizării GitHub. Vom îmbunătăți scenariile de bază cum ar fi căutarea, notificările, problemele / proiectele și experiența noastră mobilă. Și, bineînțeles, suntem încântați să facem GitHub Actions disponibile la scară largă.

Această achiziție se situează ca cea de-a doua cea mai mare tranzacție, după cea a companiei LinkedIn, de când Satya Nadella a preluat funcția de CEO, înlocuind fostul șef Steve Ballmer (care deține acum echipa Los Angeles Clippers din NBA). Este o acțiune uriașă, deși nu una care a ieșit din nicăieri – în urmă cu aproximativ un an și jumătate, Microsoft a închis ceea ce era atunci propria sa versiune de GitHub numită CodePlex și i-a încurajat pe dezvoltatori să își mute proiectele la GitHub.

Cum se vor desfășura lucrurile de acum încolo, rămâne de văzut. Cel puțin Microsoft spune toate acele lucruri pe care cu toții vrem să le auzim.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button