Știri ITTECH

Microsoft va cumpăra GitHub

Un zvon cam neplăcut circulă în ultima vreme prin presă, unul care în ultimele ore începe să devină din ce în ce mai real. Microsoft ar fi acum în tratative pentru achiziția companiei GitHub, care se întâmplă să dețină cel mai mare ”depozit” de cod Open Source și cea mai mare comunitate de dezvoltatori independenți din lume.

Discuțiile dintre cele două companii ar fi început cu săptămâni în urmă ca un acord de marketing, dar au evoluat până la nivelul la care Microsoft a făcut direct o ofertă pentru achiziție. Procesul nu ar fi fost finalizat până acum deoarece GitHub cerea un preț prea mare, însă conform zvonurilor nici asta nu mai este o problemă, iar întreaga afacere ar trebui să fie dezvăluită astăzi.

Motivul pentru care Microsoft ar vrea să cumpere GitHub este destul de clar, i-ar ajuta foarte mult efortul de extindere în domeniul Open Source, unde tot speră să transforme produsele, ca Windows 10 și Azure, în noile uneltele standard.

Această mișcare n-ar fi tocmai benefică pentru comunitatea de dezvoltatori care se folosea până acum de GitHub, fiindcă Microsoft are tendința să înglobeze și în cele din urmă să distrugă tot ce atinge. Domeniul Open Source este una din țintele sale, compania tot încercând de ani de zile să demoleze lucruri ca Linux prin acțiuni ostile și eșuând în mod repetat, optând în ultimii ani să meargă pe căi mai amicale, dar cu același obiectiv final.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button