GamingRSS PaginaDeMedia

Dezvoltatorii Ghost of Tsushima devin ambasadori oficiali ai insulei

Nu mai are rost să negăm faptul că jocurile sunt o formă de artă. Dacă arta imită viața sau viața imită arta, după cum se aruncă în stânga și-n dreapta la descrierile pozelor pe social media, Ghost of Tsushima este genul acela de artă care face dreptate partimoniului cultural, adicătelea obiectul adevărat. După cum știți, titlul a prins atât de bine în rândul comunității, încât aceștia s-au implicat activ în restaurarea altarului sacru de pe insula Tsushima.

Importanța altarului pentru turiști și credincioși a făcut ca gestul gamerilor să nu treacă neobservat. Numele acestora au fost gravate pe plăcuța din fața intrării, iar dezvoltatorii lui Ghost of Tsushima au fost onorați cu titlul de ambasadori permanenți ai insulei Tsushima, regiunea Nagasaki. Odată binecuvântați cu noul titlu, Nate Fox și Jason Connell se vor implica în conservarea și în promovarea culturii insulei.

În plus, Sony Interactive Entertainment, alături de autoritățile oficiale, se vor ocupa cu dezvoltarea unei campanii turistice care vrea să încurajeze cât mai multe persoane să descopere mai multe despre obiectivele istorice ale insulei Tsushima:

Există multe persoane, inclusiv japonezi, care nu cunosc istoria perioadei Gen-ko. Numele de Tsushima și locația insulei sunt practic necunoscute, deci le mulțumesc enorm dezvoltatorilor pentru că ne-au relatat povestea prin intermediul unei grafici formidabile și a firului narativ. primarul Hiroki Hitakatsu

Chiar dacă titlul a mai fost oferit în trecut unor persoane respectabile, Hitakatsu menționează că este prima oară când titlul de ambasador este oferit cuiva care a împărtășit istoria insulei prin intermediul creației sale, în acest caz Ghost of Tsushima. În plus, titlul este oferit permanent, fiind deținut de cei doi dezvoltatori „oricât de mult doresc aceștia”. Primarul adaugă faptul că se gândea serios să-i onoreze pe Fox și Connell încă de când acesta a aflat de Ghost of Tsushima.

Hitakatsu a fost profund mișcat de tot ceea ce înseamnă Ghost of Tsushima, de la procesul de dezvoltare al titlului și pănă la dragostea jucătorilor pentru acesta. De fapt, primarul ar vrea să-i numească ambasadori ai turismului pe toți cei care au participat la crearea jocului. Ceremonia se va desfășura online, iar odată ce situația se va fi ameliorat, întreaga echipă de la Sucker Punch este invitată pe insula Tsushima.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button