GamingCommunityPC&Consoles

Ghost of Tsushima – Jucătorii ajută la restaurarea altarului de pe insulă

Atunci când a fost anunțat pentru prima oară, am simțit nevoia să iau Ghost of Tsushima la puricat. Iată o temă de gândire interesantă: jocuri cu și despre samurai. Luați asta și adăugați faptul irefutabil că jocurile pot fi o formă de artă, care impresionează, inspiră și educă.

Pentru noi, Ghost of Tsushima este jocul anului 2020. Este un joc special, foarte bine făcut, foarte bine scris, cu referințe istorice și geografice foarte interesante. După cum spune și numele, acțiunea jocului are loc pe insula Tsushima, ca parte a unui arhipeleag din Japonia.

Ceea ce face din jocul ăsta ceva special este atât dedicația fanilor, cât și caracterul mai mult sau mai puțin educativ al acestuia. Iar asta se reflectă în gestul pe care l-au făcut mai mulți playeri.

În septembrie 2020, o parte a altarului Watatsumi a fost distrusă de furtună. Mai exact, poarta Torii a altarului a fost făcută una cu pământul, fapt care i-a afectat profund pe credincioși și pe istorici. Altarul își ia numele de la o zeitate importantă din mitologia japoneză, un dragon asociat apei.

Ghost-of-Tsushima-Japonia

În mod similar, o poartă Torii este un element important în religia shinto. Porțile de genul ăsta sunt plasate de regulă la intrarea într-un altar, pentru a marca simbolic trecerea dintr-un plan obișnuit, cotidian, într-un plan sacru.

Ghost of Tsushima – Viața bate jocu’

Preoții altarului au apelat la metoda crowdfunding-ului pentru a strânge suma inițială de 5.000.000 de Yeni (47.500 de dolari). Nimeni nu s-ar fi așteptat însă ca iubitorii unui joc video să fie cei care au ajutat cel mai mult la strângerea de fonduri. Astfel, două mii de pasionați Ghost of Tsushima s-au mobilizat și au depășit pragul inițial, reușind să adune 260.000 de dolari.

Se estimează că procesul restaurării va începe anul acesta în aprilie, cu finalizarea având loc prin august. Cei care au donat mai mult de 10.000 de Yeni (în jur de 95 de dolari) își vor regăsi numele gravate pe o placă din oțel inoxidabil ce va fi adăugată altarului ca parte a restaurării.

După cum se vede, Ghost of Tsushima este unul din acele jocuri care. vorba aia, te fac să simți ceva, acolo. În lumea gaming-ului, există titluri care reușesc să te sensibilizeze și să te inspire, reușesc să unească oamenii, formează comunități dedicate și chiar servesc drept material pentru profesori și istorici (nu, nu doar Assassin’s Creed poate face asta, ci inclusiv Ghost of Tsushima, al cărui concept fascinant l-a determinat pe un pasionat de istorie și profesor de limbi străine să realizeze o serie de playthroughs exclusiv în limba japoneză, din respect pentru moștenirea culturală lăsată în urmă de războinicii niponi.).

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button