PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Generația a treia de Threadripper se apropie

AMD va lansa anul acesta o nouă generație de procesoare, bazată pe arhitectura Zen 2 și construită pe procesul de 7 nanometri. Iar în cadrul unei conferințe cu investitorii, compania a dezvăluit câteva detalii noi despre ce exact ar trebui să ne așteptăm să vedem pe piață pe parcursul următoarelor luni.

Nu sunt tocmai detalii picante, dar AMD a oferit măcar acest grafic foarte frumos care arată ce a fost lansat până acum în ultimul an și ce urmează să fie lansat.

În această primăvară vom avea parte de procesoare noi din seria Ryzen Pro Mobile. Acestea sunt în mare parte aceleași ca cele de laptop din seria 3000, dar includ câteva îmbunătățiri de siguranță menite să le ofere ceva mai multă încredere pe segmentul Enterprise. La fel ca procesoarele de mobil din seria 3000, sunt bazate pe Zen+, nu pe Zen 2, cum vor fi procesoarele de Desktop din seria 3000. Acestea vor sosi la jumătatea acestui an, așa că de la vară ar trebui să vă pregătiți de PCI-E 4, probabil 16 nuclee fizice pe AM4 și performanță destul de bună.

Apoi, la un moment încă nespecificat din anul 2019 va sosi Threadripper 3. AMD nu a oferit prea multe detalii până acum despre noua generație de Threadripper, dar având în vedere că este bazat pe designul cu Chiplets, foarte probabil se va ajunge până la 64 de nuclee fizice pe socket-ul TR4. Nu putem decât să sperăm că până ce se va întâmpla asta Windows nu va mai intra în panică atunci când vede mai mult de 4 nuclee, sau că modul în care un Chiplet tratează memoria va rezolva problemele semnalate în ultimele luni.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button