ȘtiriTech&IT

Acum poți aduce AI-ul Gemini pe aproape orice telefon cu Android

Google a lansat aplicația Gemini în luna februarie, însă pentru a te bucura de AI-ul menit să înlocuiască vechea experiență Google Assistant trebuia să ai la îndemână un telefon de ultimă generație. Nu și acum.

Înainte de toate trebuie spus că aplicația Gemini probabil nu va avea o „carieră” foarte lungă, Google pregătind deja integrarea funcțiilor sale cu aplicația Google, cea pe care orice telefon Android cu acces Google Play Services o are preinstalată. Dar între timp, poți experimenta cu succesorul Google Bard din rolul de chatbot și asistent AI.

Bazat pe tehnologii de inteligență artificială generativă, Gemini este considerabil mai versatil decât vechiul Google Assistant. Spre exemplu poți conversa cu Gemini în moduri ce ar fi părut de neconceput cu vechiul Assistant, punând întrebări în limbaj natural și primind înapoi răspunsuri bine argumentate, ba chiar arătând ceva ce ar putea fi interpretat drept intuiție. De fapt, sunt doar algoritmii Google, conectați la datele tale și antrenați pentru a-ți anticipa fiecare mișcare.

Până acum aveai nevoie de cel puțin un dispozitiv echipat cu versiunea Android 12 pentru a folosi aplicația Gemini, în caz contrar fiind direcționat către site-ul gemini.google.com, unde te alegeai cu o experiență mult mai generică, AI-ul neputând îndeplini acele comenzi care presupun acces direct la telefonul tău. Din fericire Google a ajustat lista cerințelor de sistem, permițând instalarea aplicației Gemini și pe dispozitive de generație mai veche, echipate măcar cu versiunea Android 10.

Important de știut, telefonul trebuie să dispună de cel puțin 4GB RAM, codul aplicației fiind destul de încărcat, chiar dacă procesarea funcțiilor AI este realizată pe servere cloud. Chiar și așa, o experiență perfect cursivă nu poate fi garantată pe dispozitive atât de vechi precum cele din seria Pixel 2, telefoane Samsung, Nokia, sau OnePlus mai vechi, mai ales dacă chipsetul folosit nu a fost de un nivel prea ridicat nici la momentul achiziției. Totuși, Google pare să considere că și un prim contact în condiții mai puțin decât ideale cu Gemini ar putea îmbunătății experiența android, totodată cu convingând utilizatorii să aleagă tot un telefon cu Android ca și soluție de upgrade.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button