Samsung continuă seria optimizărilor aduse cu ocazia lansării Galaxy Z Fold 6, adaptând Gemini și pentru a funcționa și pe dispozitive Galaxy Tab fără ecran pliabil. Departe de a fi o mare inovație, noua funcționalitate se bazează pe simpla deblocare a suportului slip-screen pentru aplicația Gemini.
Dacă deții deja o tabletă Samsung și ai experimentat câtuși de puțin cu suportul multitasking, probabil că știi deja cum funcționează. Selectezi pur și simplu aplicația dorită și o comuți în modul „fereastră” prin aplicarea unui gest touch.
Iar pentru Gemini, modul split-screen poate fi cu adevărat folositor. Spre exemplu, ai putea lăsa deschis Gemini în timp ce te documentezi despre un anume subiect, punând întrebări AI-ului fără a întrerupe sesiunea de navigare, sau folosirea aplicației aflată în prim-plan.
Cert este că Gemini apare deja în mod overlay, modul split-screen venind doar ca o alternativă mai performantă, care-ți permite să folosești simultan întreaga interfață Gemini, plus cea a aplicației cu care lucrezi la momentul respectiv. Funcționalitatea disponibilă până acum doar pe telefoane Galaxy Z Fold va fi deblocată și pentru tablete din seria Galaxy Tab, îmbunătățind experiența de utilizare pentru mult mai mulți dintre fanii produselor Samsung.
În modul split-screen vei putea păstra interfața Gemini disponibilă permanent pe ecran, alocând jumătatea din stânga (sau dindreapta) ecranului, cealaltă aplicație umplând golul rămas. Spre exemplu, ai putea întreba Gemini despre orice îți vine în gând, în timp ce vizionezi un clip oarecare găsit pe YouTube.
Problema cu Gemini este că, deși este o aplicație nou lansată, pare că se află în lucru de mult prea mult timp, actuala interfață nefiind complet pregătită nici măcar pentru tablete sau telefoane pliabile.
Cu toate acestea, Google presează în continuare pentru integrarea serviciilor Gemini cu celelalte servicii din portofoliul companiei. Astfel, serviciile Gemini au primit deja integrare Gmail, Google Drive, Google Messages, Google Tasks, Google Workspace, YouTube și YouTube Music. Au fost adăugate inclusiv aplicațiile dezvoltate de terți, precum Spotify și WhatsApp .