GamingRSS PaginaDeMedia

Gaming-ul în China e pe moarte – Guvernul nu a mai aprobat niciun joc nou din iulie 2021

Războiul Chinei împotriva jocurilor video nu dă semne de încetare. Autoritățile au continuat să înăsprească restricțiile în ceea ce privește gaming-ul, astfel încât nu mai este vorba doar despre limitarea timpului petrecut de minori în fața ecranului, ci și controlul riguros asupra industriei de jocuri. Astfel, în 2021, dezvoltatorii autohtoni care doreau să-și publice titlurile în spațiul chinez trebuiau să se asigure că jocul respectă cu punct și virgulă toate regulile impuse și/sau să elimine la nevoie orice tip de conținut care contravine legislației în vigoare.

Asta s-a dovedit a fi o problemă majoră, căci China nu a mai văzut vreun joc nou lansat încă din iulie anul trecut, pentru că NPPA (National Press and Publication Administration) nu a mai aprobat și licențiat niciun dezvoltator. În consecință, mai multe companii (cam vreo 14 mii 🙂 )nu au avut încotro și și-au închis porțile, în vreme ce numele mari din industrie se reorientează către tărâmurile magice din Occident.

Ce-i drept, NPPA nu a oferit prea multe detalii (mă întreb de ce…), dar asta subliniază loviturile crunte pe care China le dă industriei de jocuri video. Și nici nu încape îndoială că autoritățile vor continua bine-mersi să-și consolideze forțele, în special dacă ne gândim că mai multe publicații deținute de către stat au catalogat jocurile drept opiu spiritual 

Restricțiile privind gaming-ul online în China devin din ce în ce mai dure – 213 companii se implică în extinderea recunoașterii faciale

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button