GamingRSS PaginaDeMedia

Restricțiile privind gaming-ul online în China devin din ce în ce mai dure – 213 companii se implică în extinderea recunoașterii faciale

Jocurile video în China sunt un subiect sensibil, iar autoritățile sunt extrem de severe atunci când vine vorba de modul și timpul petrecut în aceste lumi virtuale. Guvernul chinez se implică activ și agresiv în limitarea accesului la jocuri online. Pe lângă încetinirea procesului de aprobare a publlicării de titluri noi (pentru a limita răspândirea gaming-ului), China vrea să „elimine dependența de jocuri”. Prin urmare, acum ceva vreme s-au impus niște restricții severe.

Autoritățile au decis să aducă niște modificări unei legi anterioare, iar modificările nu sunt deloc îmbucurătoare. În noiembrie 2019 se introducea o nouă lege: minorii aveau voie să se joace titluri online doar pentru o oră și jumătate pe zi, în zilele din timpul săptămânii și trei ore în zilele de weekend și de sărbători.

De acum, persoanele „underage” vor avea voie să se joace în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și de sărbători doar… O oră. Iar dacă traducerile oficiale sunt cu adevărat fidele, asta înseamnă că nu vor exista ore de joacă în timpul săptămânii absolut deloc.

Una din marile publicații de pe teritoriul Chinei a catalogat gaming-ul drept „opiu spiritual”, pentru a evidenția caracterul dăunător al jocurilor video și impactul pe care acestea le au asupra noii generații. Pe această cale, guvernul a atenționat companiile dezvoltatoare de jocuri să „renunțe la deciziile eronate precum planurile curente axate pe profit și pe atragerea de utilizatori și să schimbe radical design-urile acestor jocuri care creează dependență”.

În urma acestei convocări, CGIGC-ul, adică un soi de asociație a dezvoltatorilor chinezi care este atent supravegheată și gestionată de guvern, a lansat un act care a fost semnat de nu mai puțin de 213 astfel de companii. Printre acestea se numără și NetEase și Tencent (cel mai mare publisher din lume!). Actul definitivează obligațiile companiilor de a respecta regulile impuse de guvernul Chinei…

…Care dau o lovitură grea gaming-ului

Toți dezvoltatorii implicați se vor asigura că implementarea tehnologiilor de recunoaștere facială în jocuri este realizată cu succes. Aceasta vine în completarea regulilor care îi obligă pe minori să-și folosească datele reale, inclusiv numele și vârsta, atunci când își creează un cont pentru un joc online. Astfel, aceștia nu vor mai putea folosi credențialele adulților pentru a câștiga mai mult timp în fața calculatorului.

De asemenea, cele 213 companii care au semnat acordul vor fi oferi titluri al căror conținut nu va prezenta sub nicio formă evenimente istorice alterate sau care glorifică „depravarea”. Companiile sunt astfel obligate și să colaboreze cu guvernul chinez pentru ca utilizatorilor să le fie restricționat accestul la platformele de gaming din afară.

Companiile vor respecta cu strictețe regulile care vizează siguranța conținutului și vor interzice prompt conținutul ilegal precum cel politic, nihilist, impur, pornografic, violent, terorist. Companiile vor renunța la venerarea capitalului și la alte obiceiuri dăunătoare; vor modifica anumite reguli, mecanici și design-uri care pot corupe jucătorii; vor urmări și opri orice încercare a utilizatorilor de a accesa aceste tipuri de conținut prin intermediul platformelor străine.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button