ȘtiriTech&IT

Galaxy Z Fold6 ar putea debuta cu un preț mai mic decât te-ai aștepta

Știam deja că Samsung pregătește și un telefon pliabil mai ieftin. Dar nu că acesta ar putea fi chiar Galaxy Z Fold 6.

Presat de competiția întâlnită în piața din China, Samsung lucrează de zor la dezvoltarea unei serii de telefoane pliabile ceva mai ieftine. Doar că  nu prea reușește, compania având de ales între sacrificarea atributelor de performanță și eficiență, împreună cu reputația de brand, și lansarea unui produs care ar putea să nu fie chiar atât de ieftin. Dar dacă tot nu ai de ales, atunci poți încerca să livrezi următorul flagship Galaxy Z Fold 6 încadrat la un preț sub așteptările fanilor, în speranța că efortul depus va fi până la urmă apreciat.

Potrivit zvonurilor, Galaxy Z Fold6 ar urma să aibă un preț de numai 800 dolari (919 euro),  jumătate din costul lui Galaxy Z Fold5.

De aici putem ridica și câteva suspiciuni, începând cu autenticitatea sursei de informații, până șa compromisurile făcute de Samsung pentru a ajunge la un asemenea preț.

Cert este că tehnologia evoluează în permanență, fiind doar o chestiune de timp până ce telefoanele pliabile vor ajunge la un nivel de preț aproape echivalent telefoanelor convenționale cu design candy bar.

Cât despre specificațiile Galaxy Z Fold6, tot ce putem spune cu certitudine este că nu pot fi inferioare predecesorului Fold5. Vestea bună, pentru Samsung, este că în afară de ecran, balama și costurile cu asamblarea, restul componentelor folosite nu sunt cu nimic mai speciale decât la un flagship convențional, producătorul având de unde să facă economie odată ce părțile cu adevărat costisitoare sunt aduse sub control.

Galaxy Z Fold6

Componente mai ieftine pentru un Galaxy Z Fold6 de 800 dolari

Principala modalitate prin care Samsung ar putea tăia costurile este eficientizarea producției și asamblării ecranului pliabil. Spre exemplu, Samsung ar putea renunța la ecranul premium livrat din fabricile proprii în favoarea unei soluții ceva mai ieftine, oferită de furnizorul chinez BOE. Alte tăieri de costuri vor viza cu siguranță configurația hardware, Samsung optând pentru un chipset Exynos cu performanțe de medie.

Între timp, orice întârziere nu face decât să netezească drumul competiției spre succes. Potrivit zvonurilor, Huawei ar putea fura startul lansând propriile pliabile „entry-level”, cu prețuri în zona de 600-700 dolari în China și puțin mai mult în restul lumii.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button