ȘtiriTech&IT

Galaxy S25 Ultra, așteptat fără îmbunătățiri la nivelul bateriei

Potrivit informațiilor obținute din rândul furnizorilor de componente, Galaxy S25 Ultra nu aduce îmbunătățiri notabile în ce privește capacitatea sau viteza de încărcare a acumulatorului, Samsung alegând și de data aceasta să facă economie.

Potrivit zvonurilor, Samsung încearcă să limiteze pe cât posibil costurile cu componentele, în speranța de a evita astfel creșteri de prețuri ce ar periclita competitivitatea următoarei serii de telefoane flagship. Rămas practic neschimbat de la generația Galaxy S21 Ultra, acumulatorul de 5000mAh așteptat să reapară în echiparea lui Galaxy S25 Ultra cel mai probabil nu va permite creșterea puterii de încărcare rapidă peste pragul actual de 45w.

Dezvăluirea făcută rețeaua X de un insider cu reputație dovedită vine să contrazică alte zvonuri mai vechi, sugerând că producătorul sud-coreean va folosi în sfârșit la întregul potențial adaptorul Samsung Trio de 65W, în prezent promovat ca soluție pentru laptopuri. Astfel, abia succesorul Galaxy S26 Ultra va debloca puterea de 65W pentru încărcare rapidă, folosind un acumulator Li-ion cu două celule.

Reamintim că această soluție tehnică este deja folosită la scară largă de mulți alți producători smartphone, unii reușind să ofere viteze de încărcare rapidă de 120W sau mai mult. Folosirea acumulatorilor cu două celule și a vitezelor de încărcare rapidă cu mult peste 45W este demonstrabil fiabilă, iar creșterea de costuri asociată este aproape neglijabilă, încât putem găsi această facilitate și pe telefoane din gama low-cost. Însă pentru giganți precum Samsung și Apple provocarea pare una de netrecut, odată ce este trecută prin filtrul tăierilor agresive de costuri și al strategiilor meschine de marketing.

O posibilă explicație pentru zgârcenia cu care Samsung alege componentele Galaxy S25 Ultra ar putea fi chipsetul Snapdragon 8 Gen 4, anticipat să fie din nou scumpit de furnizorul Qualcomm.

Pe de altă parte nu putem să nu punem informația despre acumulatorul S25 Ultra în contextul unui alt zvon recent despre chipsetul SD 8 Gen 4. Anume că producătorul Qualcomm ar fi recomandat producătorilor de telefoane să echipeze telefoanele cu Snapdragon 8 Gen 4 folosind acumulatori de 5500mAh, anticipând un consum de energie crescut pentru noul chipset. Altfel spus, compromisul făcut ar putea lăsa Galaxy S25 Ultra în dezavantaj față de alte telefoane flagship livrate cu acumulatori de capacitate mai mare și cu încărcare mai rapidă, rămânând de văzut dacă Samsung va putea compensa pierderea de autonomie prin optimizarea cât mai bună a firmware-ului OneUI.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button