ȘtiriTech&IT

Galaxy S24 Ultra va avea carcasă din Titan cu 56% mai rezistentă și o nouă versiune Gorilla Glass

Așteptat pentru lansare în mai puțin de o lună, Galaxy S24 Ultra se conturează tot mai mult drept un upgrade major, Iar asta fără ca Samsung să modifice aproape deloc aspectul exterior al telefonului.

Dacă S23 Ultra a remediat neajunsurile modelului S22 Ultra, ei bine S24 Ultra pare că va fi „the real deal” pentru fanii Samsung care s au încăpățânat până acum să facă upgrade la cel mai nou model Galaxy Ultra.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Galaxy S24 Ultra va avea o construcție mult mai rezistentă și totodată ceva mai ușoară decât a modelului pe care îl Înlocuiește. Iar dacă vă gândiți la Titan, aliajul metalic pe care îl folosește deja pentru propria gamă de telefoane iPhone 14, ei bine acesta este doar unul dintre ingredientele folosite.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, aliajul din Titan selectat de Samsung pentru rama carcasei S24 Ultra o face cu 56% mai rigidă decât cea din Armor Aluminum folosită cu ultimele două generații smartphone.

La fel cum s-a văzut și la telefoanele Apple, aliajul din Titan nu este neapărat mai rezistent la zgârieturi superficiale, dar o carcasă mai rigidă va ajuta cu siguranță la protejarea ecranului, a cărui sticlă nu reacționează deloc bine la deformări induse de loviturile primite din lateral.

Și că tot veni vorba de sticlă, Galaxy S24 Ultra primește Gorilla Glass Armor, o versiune îmbunătățită a Gorilla Glass Victus 2, folosită pentru ecranul Galaxy S23 Ultra. În timp ce detaliile exacte nu sunt cunoscute, putem presupune că sticla Gorilla Glass Armor a fost special formulată pentru utilizarea în combinație cu carcase din Titan.

Tot din zvonuri de ultim moment aflăm și că răcirea lui S24 Ultra este asigurată cu un vapor chamber de 1.9x mai mare decât la modelul anterior. Și nici nu e de mirare, Snapdragon 8 Gen 3 remarcându-se deja prin temperamentul „fierbinte”.

Potrivit listei neoficiale cu specificații, Galaxy S24 Ultra va avea cameră principală de 200MP, cameră ultrawide de 12MP, cameră telephoto de 50MP cu zoom optic 5x (poate fi crescut la 10x în modul sensor crop) ce cameră frontală de 12MP.

Din păcate, Samsung a păstrat neschimbate opțiunile de memorie și configurația acumulatorului: 5000mah, cu încărcare rapidă de 45W prin USB-C, sau 25W în modul wireless.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button