MORE

Galaxy Gear VR – O nou galaxie virtuala! Cu plusuri si minusuri.

Galaxy Gear VR este „in carti” de ceva vreme, Samsung anuntand aceasta casca virtuala inca de la inceputul anului, mai mult, parteneriatul cu Oculus fiind unul extrem de fructuos. Daca prin fructuos intelegem faptul ca noul model Oculus foloseste literalmente ecranul de pe Note 3.

Ei bine, la IFA Berlin 2014, conventie care se desfasoara chiar acum, Gear VR powered by Oculus a fost dezvaluit si este o noua galaxie virtuala motorizata de telefoanele Samsung. Mai mult, acesta va fi disponibil inca din acest an. Si chiar daca pare un produs „grabit” pe piata, cum a fost cazul primului Gear, Gear VR are beneficiul de a fi co-realizat de catre Oculus. Asta insemnand ca acesta este primul produs Oculus pe piata, Oculus VR fiind inca in dezvoltare. Samsung nu s-au dat in laturi sa spuna ca acest dispozitiv este o noutate si ca va schimba modul in care vedem smartphone-ul si sinceri sa fim…suntem un pic sceptici. Dar, pana nu punem mana pe o unitate de test nu putem decat sa analizam informatiile actuale.

Parteneriatul dintre Oculus si Samsung vine pe bucati. Samsung sunt partea Hardware, adica telefon, carcasa si alte zdranganele, in timp ce Oculus se ocupa de software, astfel, daca ceva merge prost, stim exact catre cine sa aratam cu degetul. La asta mai adaugam un factor extrem de important. Gear VR este in totalitate dependent de Note 4. Toata partea de procesare si interpretare a informatiei este realizata de Note 4, asa ca perfomantele vor diferi de la unitate la unitate. De amintit ca Gear VR functioneaza doar cu Note 4, alte telefoane fiind inca incompatibile cu aceasta casca. Spunem momentam pentru ca exista sanse sa vedem si o serie de casti pentru alte modele Galaxy.

Privind partea buna a lucrurilor, Gear VR este prima casca virtuala usor de produs si independenta de fire, astfel nu o sa te impiedici de cabluri sau alte inconveninente atunci cand o folosesti. Mai avem Pass Trough Video. Un concept interesant, care practic iti ofera un feed video a ceea ce se intampla in fata ta, astfel, in timp ce stai cu casca pe cap poti vedea ceea ce se intampla in jurul tau. Un add-on extrem de bun, mai ales ca trebuie sa luam in calcul cate glume se pot face pe seama unui om care sta cu o casca pe cap, care ii acopera ochii. Plus ca iti confera mai multa mobilitate.

Privind partea proasta, discutam despre un dispozitiv care este dependent de Note 4 si doar de Note 4. Pana la data redactarii acestui articol nu avem informatii concrete cum ca alte modele din familia Galaxy sunt compatibile cu Gear VR. Element care ii poate face pe anumiti doritori de o experienta Oculus timpurie sa isi puna pofta in cui. Adaugam si absenta unui sunet Stereo, Gear VR fiind in imposibilitatea de a produce sunet de calitate ci doar un „3D Spatial Surround”. Dar probabil cel mai mare minus, comparativ cu Oculus Rift, este ca accelerometrul si girometrul interpreteaza miscarile capului in timp ce te misti stanga-dreapta, nu si atunci cand il misti in fata sau in spate, acel sentiment de imersiune fiind…aproape zero, asa cum este cazul lui Rift.

Pana una alta pretul decide daca acest produs este un Boom sau un Fleoshc! Dar daca preturile pana in acest moment nu sunt un indicator, estimam ca acest produs de la Samsung va fi undeva intre 150 si 350 de euro. Asta daca nu dau iama in preturi si il vand la 100 de euro, caz in care este un Must Buy.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button