PC&Consoles

G2A este somat de Gearbox să înceteze practicile dubioase

Compania G2A a fost adesea acuzată că ar face mult prea puțin efort pentru a împiedica vânzarea de bunuri furate pe serviciul său și că în efect ajută la crearea unei piețe negre care duce la pierderi masive pentru dezvoltatorii indie.

Compania a încercat anul trecut să își mai spele reputația, după incidentul cu TinyBuild, anunțând câteva măsuri care să mai reducă riscul pentru producătorii indie, atât timp cât aceștia colaborează direct cu G2A și își vinde produsele folosind soluția sa de comerț electronic. După câteva luni de liniște, G2A a intrat iarăși în centrul atenției printr-un parteneriat cu Gearbox pentru lansarea variantei reconstruite a lui Bulletstorm, moment în care scandalul s-a iscat din nou.

John Bain, cunoscut mai bune sub numele Total Biscuit, a declarat că nu va prezenta în emisiunile sale jocurile Gearbox, deoarece nu sprijină asocierea cu G2A. Declarația as a avut repercusiuni însemnate, până și Gearbox ciulind urechile.

Studioul de jocuri l-a rugat pe Bain să explice exact ce vrea să spună, aparent Gearbox ratând toate incidentele raportate pe internet în ultimii ani în care G2A a fost parte complice la jaful câtorva dezvoltatori. După foarte multe discuții, Gearbox a ajuns la concluzia că nu ar strica dacă noul său partener de afaceri ar avea o reputație ceva mai bună, așa că a dat celor de la G2A un ultimatum.

Gearbox cere ca G2A să ofere ca standard și gratuit protecție împotriva fraudei pentru clienți, ca atunci când cumpără un cod care nu este valid să nu fie nevoiți să plătească o taxă pentru a obține un cod funcțional. Este cerută mai multă transparență la modul în care G2A împarte venitul și mai presus de toate, este cerută dezvoltarea unei unelte care să permită dezvoltatorilor să raporteze cu ușurință și să interzică vânzarea de coduri furate. Alături de asta este cerută și implementarea unor măsuri care să blocheze vânzarea în masă a codurilor din surse necertificate până când vânzătorul, dezvoltatorul sau publisher-ul poate confirma că nu este vorba de bunuri furate.

Implementarea tuturor acestor măsuri nu este cerută cândva în viitor, peste un an sau doi, ci începând de luna viitoare. În cazul în care G2A va refuza, Gearbox va renunța la contractul de colaborare, ceea ce va duce la ceva bani pierduți pentru G2A.

Puteți vedea mai jos emisiunea făcută de Total Biscuit în care discută în detaliu incidentul, la final el speculând că G2A va refuza, din moment ce a profitat foarte mult de pe urma modului în care funcționează acum serviciul său, iar intrarea în legalitate n-ar fi la fel de profitabilă.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button