PC&Consoles

G2A este complice la jaful inca unui producator de jocuri

G2A este acum in mijlocul unui nou scandal de furt. Serviciul de revanzare a codurilor pentru jocuri de PC este acuzat ca a fost complice la inca un caz de frauda, care a dus la pierderi de sute de mii de dolari pentru un dezvoltator indie.

De aceasta data, studioul TinyBuild, care a creat Punch Club si SpeedRunners, anunta ca s-a trezit peste noapte cu o paguba considerabila din cauza unei fraude la care G2A a fost complice. Un numar mare de coduri de joc, a caror valoare la pret intreg ar fi de 450 de mii de dolari, au fost cumparate de la partenerii de afaceri a TinyBuild folosind carduri furate, iar apoi scoase imediat la vanzare pe G2A.

Tranzactia intiala, catre TinyBuild si partenerii sai, a fost revocata, lasand studioul cu buza umflata, bani in minus si un provider de solutie bancara suparat. Studioul n-a reusit sa ajunga la o intelegere cu G2A pentru rezolvarea problemei, asa ca a incercat sa apeleze la ajutorul presei.

G2A a emis propria declaratie, acuzand partenerii de afaceri ai TinyBuild ca ar fi vandut codurile si ca nu a existat nici un furt. Mai mult, incurajeaza TinyBuild sa vinda direct pe G2A.

Acesta nu este primul incident de acest gen, G2A fiind complice la furturi care au afectat creatorii lui Natural Selection 2 si chair studiouri mari, ca Ubisoft.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button