PC

G.Skill anunță kit-urile de memorie Trident Z RGB compatibile cu AMD

După recenta lansare a modulelor pentru platforma Intel X299 HEDT, G.Skill revine sub lumina reflectoarelor cu o gamă nouă de memorii. De această dată compania a anunțat kiturile Trident Z RGB pentru platformele bazate pe procesoare AMD Ryzen și Threadripper.

Acum că platformele AMD Ryzen și Threadripper au început să se maturizeze, s-a putut observa în ultima vreme și o creștere în capacitatea celor două platforme de a suporta mai multă memorie la viteze mai mari, fără a face un compromis la capitolul stabilitate. Acum se pot întâlni mai des frecvențe de 3200 MHz decât în momentul lansării, în mare parte datorită testelor de memorie și upgrade-urilor de BIOS pe care producătorii le-au oferit. În acest scop G.Skill anunță o nouă gamă de memorii Trident Z RGB DDR4 pentru AMD. Aceste kituri de memorie au o compatibilitate sporită cu cea mai nouă platformă AMD, și vin (așa cum sugerează și numele) cu LED-uri RGB care contribuie la partea estetică.

Anunțul publicat de G.Skill include o gamă completă de opțiuni de capacitate a kit-ului de memorie, care pornesc de la 2400 MHz DDR4. Acestea sunt oferite în configurații de câte două, patru și opt module, cu module de 8 GB și 16 GB oferind capacități ce variază de la 16 GB până la 128 GB. Kit-urile de capacitate mare de 128 GB pot atinge viteze de până la 2933 MHz CL14, în timp ce viteze de până la 3200 MHz CL14 sunt posibile în configurații de până la 32 GB (4 x 8 GB). Kit-urile sunt bune atât pentru dual-channel pe platformele Ryzen, cât și pentru quad-channel pe platformele Threadripper X399.

Cumpărătorii vor putea deosebi noile Trident Z RG de vechile kit-uri printr-un X situat la sfârșitul numărului de producție. Foarte probabil vor fi și siglele Ryzen și Threadripper undeva pe ambalaj. Noile modele Trident Z RGB supotă profile OC de tip DOCP (Direct Memory Profile) pe plăcile de bază compatibile. Utilizatorii ar trebui să poată activa DOCP în BIOS și să pornească calculatorul la vitezele de referință ale memoriei. Ca să fiți siguri că veți avea noroc, folosiți ultimul BIOS la placa voastră de bază.

Întreaga gamă va fi disponibilă începând cu luna octombrie. Prețurile nu au fost anunțate, dar foarte probabil vor fi apropiate de varianta omoloagă pentru Intel.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button