Tech&IT

Un fotograf a transformat o barjă într-o cameră foto plutitoare

Cred că putem să cădem de comun acord când vine vorba de cum ar trebui să arate o cameră foto. Un corp dreptunghiular, un buton de shutter, ceva rotițe și butoane de configurare a imaginii și o lentilă înșurubată în față, totul într-o carcasă în general de culoare neagră.

Fotograful Brendan Barry împărtășește cu noi această părere, așa că s-a apucat să transforme o barjă electrică, care în mod normal funcționează ca un restaurant plutitor în Londra, într-o cameră foto în toată regula.

Conform PetaPixel, Brendan și echipa lui au pus carton peste toate geamurile ambarcațiunii pentru a nu permite luminii să intre înăuntru pentru că, ghici ce, interiorul este și o cameră pentru developat poze, echipată cu cârlige pentru agățat și tot ce trebuie.

Și astfel, fotograful Brendan Barry, împreună cu echipa lui formată din studenți, au pornit pe râu și s-au oprit în orice loc li s-a părut interesant. Odată opriți, studenții au făcut poze folosindu-se de diferite cadre din natură iar pozele erau developate pe loc, ceea ce le-a permis să experimenteze când vine vorba de expunerea pozei și de încadratură.

Fotograful nu este la primul rodeo când vine vorba de a transforma obiecte care nu au nicio legătură cu fotografia în adevărate camere veritabile. În 2019, el a transformat un zgârie-nori într-o cameră iar la începutul anului acesta, o clădire de apartamente nelocuită a primit același tratament.

Fotografia este o artă, și mă bucur să văd că oamenii sunt foarte creativi, fie când vine vorba de subiecți, încadratură și lumină , fie că vorbim despre genul ăsta de invenții cel puțin inedite. Brendan Barry pare că e pus pe treabă și a spus că își dorește să facă mai multe proiecte asemănătoare, așa că abia aștept să văd ce clădire dezafectată sau barcă va mai folosi pentru viitoarele lui creații.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button