GamingMobileȘtiri IT

Fortnite ar putea ocoli Google Play Store pe Android

Zilele trecute apăruseră vestea că Fornite ar putea avea o exclusivitate limitată de o lună de zile pentru Samsung Galaxy Note 9. Iar acum și-a făcut apariția potențialul mod prin care această exclusivitate ar fi posibilă.

Conform unor bucăți de cod scormonite de prin pagina de mobil a lui Fortnite, Epic va oferi opțiunea de a descărca jocul direct de pe această pagină, fără nevoia de-a apela la Google Play Store. Nu este clar dacă studioul chiar va face asta, sau dacă era doar un soi de test, dar nu este exclusă posibilitatea. La urma urmei, Epic Games are tendința să lucreze în ultima vreme cu propria infrastructură, fără să se bazeze pe structuri deja stabilite, precum Steam.

Astfel studioul ar avea control deplin asupra jocului și ar putea să ocolească în totalitate taxa percepută de Google pentru micro-tranzacții. În mod normal, ar rămâne în Play Store cam 30% din orice tranzacție efectuată în cadrul lui Fortnite. Dar fără Google, Epic ar prelua tot venitul. Merită menționat că acel procent înseamnă câteva zeci de milioane de dolari, așa studioul ar avea motive ample să elimine din lanțul de distribuție alte companii care în esență nu prea aduc o mare contribuție la ansamblu.

Adevărul foarte probabil va ieși la iveală săptămâna viitoare, dacă zvonul despre exclusivitatea pentru Galaxy Note 9 nu este fals. Altfel, va mai trebui să așteptăm o vreme.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button