PCTECHTech&IT

Firefox te va anunța când ți-au fost sparte conturile pe internet

Anul trecut vă dădeam de veste că Firefox va integra în curând o funcție care vă permite să vă dați seama când vizitați un site care a fost implicat într-o breșă de securitate. Iar acum vă înștiințez că această inițiativă a devenit ceva mai complicată și se apropie de lansare.

Firefox Monitor este un sistem prin care utilizatorii vor fi înștiințați de fiecare dată când adresa lor de e-mail a fost implicată într-un incident de breșă de securitate, realizat în colaborare cu Have I Been Pawned. Față de implementarea anunțată anul trecut, nu este vorba de simpla folosire a API-ului pe care HIBP îl pune oricum al dispoziție celor curioși, ci de un parteneriat care mai implică și Cloudflare, pentru asigurarea anonimității datelor utilizatorilor.

Serviciul va intra în testare săptămâna viitoare, fiind invitați în jur de 250 de mii de utilizatori din SUA, urmând ca apoi să fie extins pentru a îngloba în cele din urmă întreaga bază de utilizatori, care în acest moment numără câteva sute de milioane de oameni.

[Mozilla]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button