TECH

Firefox va primi un sistem de notificări pentru breșe de date

Dacă sunteți curioși să aflați ce site la care aveți un cont a fost prăpădit în ultima vreme de hackeri, fără să apelați la site-uri specializate sau să stați cu ochii pe știri mereu, Firefox are să vă vină în ajutor.

Fundația Mozilla lucrează la un sistem de notificări care va fi integrat direct în browser și prin intermediul căruia veți fi informați de fiecare dată când vizitați un site la care s-a produs o breșă de securitate. Informațiile despre starea securității site-urilor sunt luate din baza de date a Have I Been Pwned, sistemul fiind realizat în colaborare cu administratorul acelui site.

Dacă nu aveți răbdare să încercați această funcție, practic o puteți găsi deja sub forma unui add-on pentru Firefox, numit Breach Alert. Cu timpul, funcția va fi o parte integrală a browser-ului web, așa că puteți naviga în liniște, știind fără îndoială numărul de site-uri în mâinile cărora ați lăsat date confidențiale ce au fost sparte… practic, ați fi mai liniștiți dacă n-ați avea habar că cel puțin un sfert din ele au fost sparte deja, dar măcar așa veți fi informați.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button