ȘtiriTech&IT

Curând vei putea găsi gadget-urile rătăcite și urmând indicații AR pe ecranul telefonului

Google este pe cale să îmbunătățească serviciul Find My Device adăugând indicații AR, o nouă funcție pentru orientare vizuală care te ajută să regăsești obiectele rătăcite ghidat de instrucțiuni arătate pe ecranul telefonului.

Recent lansată la nivel global, rețeaua Find My Device va permite în curând localizarea obiectelor pierdute sau rătăcite cu precizie de câțiva centimetri folosind senzorii proprii telefonului mobil și camera foto pentru a oferi indicații AR într-un mediu de realitate augmentată. Rezervată utilizatorilor de Android, noua funcționalitate face uz de tehnologia UWB (Ultra-Wide-Band) pentru a obține localizarea precisă a oricărui dispozitiv compatibil cu funcția de localizare Android. Desigur, sunt incluse și orice obiecte la care ai atașat un Tag bluetooth de generație recentă.

Noua funcționalitate a fost identificată în codul celei mai recente versiuni a aplicației Find My Device pentru Android (3.1.078-1). Momentan inactivă, opțiunea pentru indicații AR pare să includă o interfață vizuală interactivă, menită a fi suprapusă peste imaginea furnizată de camera foto. Indicațiile vizuale vor apărea sub formă de săgeți și text, dar ar putea include și sugestii vocale, pentru acele situații când ai de străbătut o distanță mai lungă și ți-ar fi incomod să păstrezi ecranul telefonului pornit permanent. Va exista și o opțiune “startRanging call”, de folosit atunci când dispozitivul pe care încerci să-l recuperezi este capabil să genereze propriile sunete (ex. tracker bluetooth cu beeper integrat).

Cert este că și Google Maps are o funcție similară. Se numește ”Live View” și te poate ajuta în momentele când ai nevoie să te orientezi rapid pe străzile orașelor bun. Spre exemplu, când ai ajuns aproape de destinație și ai nevoie de indicații AR pentru orientare „la pas”.

Revenind la noua funcționalitate AR din aplicația Find My, aceasta pare intenționată pentru localizarea precisă a obiectelor aflate în imediata apropiere, eventual când acestea sunt ascunse sau îngropate sub alte obiecte. Altfel spus, un detector de metale în versiune digitală, dar cu indicații vizuale pe ecranul telefonului.

Important de știut, pentru a beneficia de localizare cu acuratețe măsurată în centimetri este nevoie ca obiectul pe care încerci să îl recuperezi să fie compatibil cu tehnologia UWB (ex. unele modele de căști wireless).

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button