PC&ConsolesTelefoane

Final Fantasy XV: Pocket Edition a fost anunțat

Dacă îți place Final Fantasy XV, dar parcă ai vrea să-l poți juca și când nu ești conectat la consola de acasă, vei avea curând ocazia să te bucuri de joc și atunci când ești în deplasare. Square Enix a anunțat Final Fantasy XV: Pocket Edition, o adaptare pentru mobile a popularului RPG.

Într-o declarație de presă, Square Enix descrie Final Fantasy XV: Pocket Edition ca fiind o aventură complet nouă, care repovestește îndrăgitul fir narativ al lui Final Fantasy XV. Personajele și povestea din varianta actuală a jocului se vor regăsi și în varianta pentru mobile, dar cu mici ajustări pe la celelalte capitole ale jocului. Cel mai evident este stilul artistic, care este altul decât cel din varianta de consolă, având o tentă mult mai drăgălașă și mai comică.

Gameplay-ul a suferit și el modificări, ajungând să arate aproape identic cu un RPG izometric de acțiune, cu o schemă de control tactil optimizată pentru dispozitivele mobile. Clipul de prezentare de mai jos arată scena recreată din Pocket Edition în care Noctis și prietenii săi trebuie să își împingă mașina până la un garaj după ce s-a stricat. Mai departe Square Enix ne arată cum funcționează partea de explorare a lumii și scurte secvențe din mecanica de luptă a jocului.

O altă diferență majoră față de varianta de consolă este că firul narativ pentru Final Fantasy XV: Pocket Edition va fi livrat pe parcursul a 10 episoade. Acestea vor fi disponibile toate simultan peste câteva săptămâni. Spre deosebire de celelalte, primul episod va fi gratuit. Final Fantasy XV: Pocket Edition va fi disponibil pentru iOS, Android și magazinul de aplicații a lui Windows 10 mai târziu în această toamnă.

Deși anunțarea lui Final Fantasy XV: Pocket Edition este o surpriză, aceasta nu este singura știre pe care ne-a dat-o Square Enix în această săptămână. Ceea ce ar putea fi discutabil mai important decât Pocket Edition este că Final Fantasy XV va ajunge pe PC anul viitor.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button