Tech&ITȘtiri

Fairphone extinde lista telefoanelor pentru care oferă 7 ani de suport software

În industria smartphone-urilor, nicio companie Android nu a reușit să provoace suportul software de lungă durată al Apple pentru iPhone, până acum. Compania olandeză Fairphone intră în centrul atenției cu angajamentul său neegalat pentru un suport OS Android de șapte ani pentru modelul Fairphone 3.

În ciuda dimensiunii și resurselor relativ modeste comparativ cu giganții tehnologici, producătorul a reușit să extindă suportul pentru Fairphone 3 până în 2026. Acest lucru este remarcabil având în vedere că furnizorii de componente precum Qualcomm și-au întrerupt suportul pentru componentele de bază ale telefonului. Compania a lansat, de asemenea, recent Android 13 pentru Fairphone 3, un lucru semnificativ având în vedere că propriul telefon Google, Pixel 4, a oprit suportul în octombrie 2022.

Compania olandeză promovează practicile sustenabile pentru smartphone-uri, oferind produse reparații și piese de schimb de vânzare online. Parte integrantă a misiunii sale de sustenabilitate este un angajament herculean de a menține fluxul de actualizări Android, chiar și în fața unor obstacole majore, cum ar fi încheierea suportului Snapdragon 632 SoC de către Qualcomm. Acest lucru a însemnat că Fairphone, spre deosebire de concurenții săi, a trebuit să navigheze independent prin complexitățile actualizării Board Support Package (BSP).

Există o mică rezervă: actualizările nu ajung la un ritm regulat, compania sărind peste Android 12 pentru a se concentra pe Android 13. Cu toate acestea, acest lucru nu îndepărtează de la efortul lăudabil al producătorului de a reduce deșeurile electronice și de a împinge limitele longevității smartphone-urilor. Subliniază că scuzele producătorilor Android mai mari despre lipsa suportului pe termen lung s-ar putea să nu fie valabile. Exemplul Fairphone arată că, dacă o companie este cu adevărat angajată, poate prelungi durata de viață a produselor sale, beneficiază consumatorii și ajută la conservarea mediului.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button