Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Facebook va fi dat in judecata de mai bine de 40 de state din America

Facebook a depasit de mult statutul de retea de socializare, astfel a devenit una dintre cele mai profitabile companii din lume. In portofoliul companiei lui Zuckerberg regasim Instagram, WhatsApp si Oculus. Se pare insa ca gigantul social are probleme, pe masura ce un grup format din mai bine de 40 de state din America de Nord planuiesc un proces anti-trust.

Noutatile au fost anuntate de Reuters. Acestia vorbesc despre un grup de state condus de New York care investigheaza Facebook pe motivul ca ar fi incalcat legile anti-trust. Nu avem insa detaliile exacte ale anchetei, acestea urmand sa fie dezvaluite odata ce procesul se va materializa.

Cand si daca va prinde forma, acest proces ar fi al doilea ca marime la adresa unei companii tech, doar in 2020. Primul a avut loc in Octombrie, atunci cand Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Americii a acuzat Google ca profita prea mult de puterea pe care a capatat-o in piata. Procesele de aceasta natura nu sunt insa noi, iar Facebook este doar una dintre marile companii tech vizate. Alaturi de acestia, ii mai regasim si pe Google si Amazon, drept cele mai notabile nume.

Cat de mult afecteaza aceste procese companiile implicate, sau cat de mult ii pasa unui gigant precum Facebook ce zic o mana de parlamentari, este alta poveste. Pana acum procese au tot fost, insa nu am observat cine stie ce schimbari, nici pe Google, nici nicaieri. In aceeasi masura oamenii tot dau in judecata EA Sports, dar tot deschidem pachete in FIFA Ultimate Team.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button