GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Electronic Arts ar putea pierde o gramada de bani in urma unui nou proces

Electronic Arts este o companie pe care lumea pur si simplu iubeste sa o dea in judecata. De aceasta data apare in cazul unui proces colectiv din Canada. Este vorba despre doi cetateni canadieni din British Columbia si Ontario care acuza compania pentru faptul ca ar promova jocurile de noroc prin intermediul loot box-urilor. Asta inseamna ca EA ar incalca in mod direct legile din Canada.

Ok, dar parca nu e nimic nou, nu? Ei bine, de data asta cam este. Noutatea este ca acest proces listeaza peste 60 de jocuri ale producatorului, lansate din 2008 pana astazi. Asta inseamna ca toate titlurile de la FIFA si Madden la Mass Effect si Battlefield sunt incluse in lista de jocuri care incalca legislatia din Canada. Partea SF din acest proces este ca reclamantii cer drept daune toti banii produsi de Electronic Arts in toate aceste jocuri; din 2008 incoace. Pe scurt, cam doua treimi din venitul inregistrat de companie. Partea proasta pentru companie este faptul ca procesul este unul colectiv. Asta se traduce prin faptul ca orice canadian care a cheltuit vreodata bani pe loot box-uri are dreptul sa isi ceara partea.

FIFA 2009 Ultimate Team Packs
FIFA 2009  – Pachete cu jucatori

Acum sa vorbim insa si de posibilitatea ca asa ceva sa rezulte intr-o victorie pentru reclamanti. Se pare ca acestia au angajat o echipa de avocati destul de seriosi care vor lucra exclusiv in cadrul acestui proces. Chiar si asa insa, este vorba de o sansa foarte mica. Electronic Arts probabil va folosi in continuare scuza ca premiile din aceste loot box-uri nu ofera premii cu o valoare monetara. Si intr-un fel, au dreptate. La finalul zilei, nu esti obligat sa investesti bani reali in joc. Astfel cred ca si acest proces se va incheia in favoarea corporatiei. Dar cine stie?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button