Renașterea Facebook reprezintă un așa-zis smartwatch Meta

Parcă nici n-au trecut câteva ore de când vă spuneam că Facebook a ieșit din faza de adolescent rebel și s-a maturizat oficial, fiind de acum cunoscut drept Meta. Spuneam că Meta are la baza crearea unui soi de metaverse, care să aducă laolaltă platformele social media și inovațiile din domeniul tehnologiei, tehnologie care, cică, ne va ajuta să ne conectăm și să interacționăm mai ușor și mai versatil cu cei din jurul nostru.
Primul pas către îndeplinirea acestui scop ar putea fi reprezentat de apariția subită a unui smartwatch Facebook. Leak-ul a fost dezgropat, fiind prezentat de către Bloomberg, astfel încât ceasul inteligent vrea să intre direct în pâine pe piața dominată de competitori serioși.
Umblă vorba că ceasul Facebook/Meta/whatever se numește Milan. Construcția acestuia este din oțel inoxidabil, iar unele din componentele acestuia par detașabile (ecranul, se zvonește). Însă elementul care îți atrage din prima atenția este camera frontală sub forma unui notch plasat pe mijlocul marginii inferioare a ecranului.
Here it is: The first photo of Meta/Facebook’s in-the-works smartwatch to rival the Apple Watch. Image discovered by @stevemoser in Facebook’s own app and shared exclusively here: https://t.co/FEc6CE6eGQ
— Mark Gurman (@markgurman) October 28, 2021
Informațiile timpurii indică faptul că această caracteristică implementată pe ceasul Facebook (… Aoleu, Meta, whatever!) ar avea mai degrabă rol social, întrucât ceasul va fi capabil să înregistreze clipuri video, să realizeze fotografii pentru a le partaja prin telefon, alături de posibilitatea de a participa la conferinte video direct de pe ecranul acestuia.
Metaverse-ul Facebook – Mai mult social media decât ar fi cazul?
Într-un segment dominat de nume precum Apple, Google, Samsung și Huawei, oare ce ar putea fi diferit și vrednic la un smartwatch care se presupune că ar anunța debutul metaverse-ului? Ce avantaje ar putea aduce o astfel de abordare? Cum ne-ar putea ajuta pe noi, utilizatorii de zi cu zi care oricum se zgâiesc aproape non-stop la ecranele telefoanelor, chiar și atunci când merg pe stradă?
De la echipamente AR și VR, la Instagramuri care umblă sub formă de ceas inteligent, oare mai are vreo relevanță interacțiunea face to face? Facebook vrea să ne aducă mai aproape și să ne ajute să comunicăm mai simplu și mai eficient, însă rămâne de văzut ce va aduce viitorul. Între timp, recomand parcurgerea unui material interesant, pe care l-am transpus sub forma unui articol aici, la noi. Este vorba despre ce pățesc cei care încearcă să-i ajute pe oameni să scape de dependența de Facebook.