RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Facebook primește în mod oficial amenda de 5 miliarde de dolari

Zilele trecute Facebook a primit în mod oficial amenda de 5 miliarde de dolari de la Comitetul Federal de Comerț al SUA. Vorbe despre această amendă tot zburdau pe internet încă de acum două săptămâni, iar acum s-au adeverit, cu toate implicațiile în nici un fel negative pentru Facebook pe care le aștepta toată lumea.

Simplu spus, compania nu va păți nimic. Amenda, primită ca urmare a modului în care Facebook se folosește de datele personale ale utilizatorilor, este menită ca pedeapsa principală pentru implicațiile sale în numeroase afaceri dubioase, precum cel cu Cambridge Analytica. Nu a fost tras nimeni personal la răspundere, nu a fost luat nimeni de ciuf, dar compania va trebui să pună la punct o comisie internă care va decide cum Facebook va asigura siguranța și dreptul la viața privată a utilizatorilor. Această comisie trebuie să rămână izolată de Mark Zuckerberg.

Suma este gigantică, dar trebuie pusă în contextul banilor generați de companie. Acei 5 miliarde reprezintă 23% din cât profit a obținut compania în 2018. Nu toți banii pe care compania i-a generat anul trecut, ci doar profitul direct, după cheltuielile de rulaj și potențialele taxe. Și judecând după modul în care prețul acțiunilor companiei nu au fost afectate prea mult de amendă, acționarii nu sunt prea speriați.

Nu știu de voi, dar era o vreme, prin anii ’90, când dacă o corporație era prinsă făcând „trăznăi”, parcă era ceva mai multă acțiune din partea entităților legiuitoare. În cel mai rău caz, președintele său oarecum megaloman era închis într-o cameră întunecat timp de opt ore și ieșea de acolo ca un filantrop ce își dedică averea eradicării malariei. Acum, nici măcar de asta nu avem parte.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button