SecuritateȘtiri ITTECH

Amenda de 5 miliarde de dolari primită de Facebook de la FTC este o glumă proastă

Facebook a primit o amendă de cinci miliarde de dolari din partea FTC (Federal Trade Commission) pentru numeroase încălcări ale datelor personale ale utilizatorilor rețelei. Povestea datează de ceva timp, întrucât guvernul Statelor Unite a pierdut luni bune găsind nereguli în cadrul Facebook, iar cel mai rău lucru pe care l-au putut face în legătură cu asta este amenda care nu a făcut decât să mărească și mai mult valoarea pe piață a companiei.

Pe de altă parte, problema este una destul de serioasă, aceasta fiind cea mai mare amendă dată vreodată de FTC și depășind la distanță foarte mare amenda de 22 de milioane de dolari primită de Google pe același motiv în 2012. Cinci miliarde de dolari este într-adevăr o sumă mare, dar la fel ca orice altă sumă care este comparată cu cifrele Facebook, nu este atât de grav comparativ cu cele 15 miliarde de dolari profit pe care compania le-a înregistrat numai în primul quarter al anului 2019, sau a celor 22 de miliarde profit pe anul 2018. Această amendă este echivalentul a doar o lună de activitate pentru Facebook, iar aceștia au făcut o treabă atât de bună anunțând investitorii despre această situație încât stocurile la bursă au crescut.

Cu alte cuvinte, cea mai mare amendă FTC din istorie nu a reușit decât să-l facă pe Mark Zuckerberg și mai bogat. Ce lecție ar putea învăța miliardarul din toată treaba asta? Fix nici una, iar consumul și vânzarea de date personale va continua fără nici o îndoială. Cât de siguri vă simțiți când stați pe internet?

The Verge

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button