Tech&IT

În încercarea de a copia succesul TikTok, Facebook face câteva modificări importante la aplicație

Conștienți probabil că pagina Home a devenit un fel de „varză cu carne”, afișând tot felul de postări din tot felul de surse, cei de la Facebook au decis să introducă (încă) un tab în aplicație, unul care practic readuce aplicației funcționalitatea pe care a avut-o inițial: cea de a vedea postările prietenilor noștri.

Într-o postare pe (unde altundeva) Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat joi implementarea unui tab denumit Feeds, care va afișa doar postările de la prieteni, grupuri sau pagini, în ordine cronologică (aleluia!). Noul tab te va ajuta să nu mai ratezi o postare de la o persoană apropiată sau o pagină de interes, îngropate în o mie de alte postări și reclame irelevante.

Aplicația se va deschide în continuare în tab-ul Home, care va conține, ca și în prezent, conținut recomandat de Facebook. Aici vei putea descoperi pagini noi sau afla lucruri din afara bulei tale, pe lângă doza inevitabilă de reclame. Adăugarea tab-ului Feeds a fost primită cu ironie de utilizatori: o parte din ei subliniază că funcția este una care a fost mereu fundamentală pentru Facebook, dar a fost eliminată și apoi reintrodusă acum ca noutate.

Facebook Feeds

Facebook este tot mai amenințat de „tânărul” TikTok, iar noua funcție introdusă este clar o încercare de a mima structura acestuia: TikTok se deschide în pagina For You, care prezintă tot o amestecătură de conținut, și are o secțiune separată Friends, unde poți urmări doar clipurile prietenilor. Dealtfel, Facebook va mai introduce o modificare, una subtilă, mai exact va prioritiza clipurile video în buclă. Copycat much?

Dacă ne întrebi pe noi, Facebook începe să semene tot mai mult cu colegul ăla din generală care copia de la tine tot, deși el avea varianta 1 de subiecte și tu varianta 2. TikTok este o platformă pentru entertainment, nu o aplicație social media, iar în eforturile lor de a rămâne relevanți, cei de la Facebook par a nu realiza că ei au altă variantă de subiect.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Back to top button