TECH

Facebook lucrează la Oculus Venues – „locații” VR pentru concerte și evenimente live

La conferința Oculus Connect din acest an ce a avut loc în San Jose, Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook lucrează în acest moment la spații sociale VR denumite „Oculus Venues„. Nu există prea multe detalii în acest moment, dar ideea principală este de a reuni utilizatorii Oculus pentru a putea urmări evenimente live.

Oculus Venues pare să fie o alternativă la AltspaceVR (care a fost recent achiziționat de Microsoft). Va permite utilizatorilor Oculus să poată trăi experiența unui eveniment live împreună cu alții într-un mediu virtual. Anul trecut AltspaceVR a prezentat o tehnologie numită Front Row care permite platformei să ofere un număr nelimitat de locuri la concerte live virtuale. Platforma AltspaceVR suportă până la 100 utilizatori pentru fiecare cameră, dar Oculus Venues va suporta o mulțime mult mai mare: Zuckerberg a spus că Oculus Venues va permite ca mii de oameni să poate experimenta live evenimentele, ca și cum ar fi toți prezenți în acea locație.

Zuckerberg a spus că Oculus Venues va oferi acces la concerte, evenimente sportive, premiere de film și emisiuni televizate. El a oferit puține detalii, dar a dat impresia că utilizatorii vor avea posibilitatea să își organizeze propriul grup pentru a urmări emisiunea sau serialul TV preferat alături de prieteni, sau să se alăture evenimentelor publice alături de alți străini, cam cum se întâmplă și în lumea reală pe la concerte.

Oculus Venues pare a fi o idee bună, mai ales că acum Facebook și-a propus să reunească un miliard de utilizatori în realitatea virtuală. Experiențele sociale în realitatea virtuală vor contribui semnificativ la atingerea acestui scop.

Zuckerberg nu a anunțat și o dată de lansare pentru Oculus Venues, dar a declarat că platforma va putea fi testată anul viitor. Deși putem presupune că Rift va suporta noua platformă pentru evenimente virtuale, rămâne de văzut dacă Oculus va oferi această posibilitate și utilizatorilor de Gear VR sau Oculus Go.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button