Tech&ITȘtiri

Evnia, noul brand de gaming de sub umbrela Philips, a lansat două monitoare gândite pentru jucători

Mereu mă bucură să văd cum brand-uri noi își încearcă mâna în industria asta de periferice și accesorii de gaming. Asta reprezintă un avantaj pentru noi, consumatorii. Avem mai multe variante atunci când alegem, spre exemplu, monitorul de gaming perfect iar competiția dintre producători duce la prețuri mai mici pentru produse mai bune.

Evnia este noul brand dedicat gamerilor de la Philips, și pentru a sărbători lansarea oficială a noului nume, 2 monitoare interesante au fost lansate. Mai exact, este vorba despre un monitor ultrawide de 34 inch și unul 4K  cu o diagonală imensă de 42 de inch. Să le luăm pe fiecare în parte și să le analizăm.

Philips Evnia 34M2C8600

Primul dispozitiv despre care vreau să vorbesc este monitorul ultrawide. Acesta vine cu o diagonală de 34 de inch la o rezoluție de 3440 x 1440, o rată de refresh rapidă. Pe lângă asta, monitorul se laudă cu un timp de răspuns de doar 0,1ms GTG (gray to gray), ceea ce îl face perfect pentru jocurile competitive. Dar partea cea mai bună abia acum urmează.

Panoul nu este IPS, nici VA și nici TN. În realitate, Evnia 34M2C8600 are un panou QD OLED de foarte bună calitate. Asta înseamnă că pe lângă caracteristicile panourilor OLED (acuratețe mare a culorilor și contrast infinit), monitorul mai are integrată și tehnologia Quantum Dot care îmbunătățește imaginea și permite luminozități mai mari, de unde și certificarea HDR 400 de care acest model dispune. Pe lângă asta, monitorul mai vine și cu Ambiglow, o tehnologie foarte similară cu Ambilight de pe televizoarele Philips iar asta îmi place mult.

Philips Evnia 34M2C8600 va fi disponibil curând la mai mulți retaileri din România pentru prețul de 6391 de lei.

Philips Evnia 42M2N8900

Noul monitor face parte din gama de top Evnia 8000, o serie menită să ofere cea mai bună experiență în gaming. Printre caracteristicile sale se numărăr: afișaj True 10-bit pentru gradienți de culoare mai uniformi, afișaj OLED pentru un contrast puternic, rată de reîmprospătare de 138hz, timp de răspuns 0,1ms GTG pentru o reacție rapidă, DTS pentru un sunet îmbunătățit și rezoluție UltraClear 4K UHD (3840×2160) pentru imagini clare.

În plus, noul monitor se mândrește cu o ramă subțire pe 4 laturi, un ecran de 42 inch, KVM pentru gestionarea unei configurații cu două PC-uri, un port USB-C și un stand cu înălțime reglabilă. La fel ca și în cazul fratelui său ultrawide, Evnia 42M2N8900 are implementat sistemul Ambiglow.

Philips Evnia 42M2N8900 va fi disponibil începând cu luna martie la prețul recomandat de 8359 lei. Accesoriile menite să completeze experiența monitoarelor Evnia vor fi disponibile începând cu iunie 2023.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button