TECH

Iată la ce ne putem aștepta de la marele eveniment Apple de mâine

După o lungă perioadă de așteptare, ne aflăm acum la doar o zi distanță de evenimentul anual al celor de la Apple unde aceștia își vor prezenta toate noutățile, iar cea mai importantă parte va fi, bineînțeles, despre noul iPhone 15 și toate variațiile acestuia, despre care au circulat pe internet o grămadă de leak-uri. De asemenea, se vor anunța și noile modele de Apple Watch, deci hai să le luăm pe rând:

Noile modele de iPhone 15

La fel ca la seria iPhone 14, noul lineup va fi cel mai probabil compus din 4 modele: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max. Conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, care are un portofoliu stufos de predicții corecte în legătură cu tot ceea ce înseamnă produse noi Apple, noile iPhone 15 și 15 Plus vor fi, practic, iPhone 14 Pro fără camera telephoto și fără carcasa din oțel inoxidabil. Aceste modele vor avea o cameră principală de 48 MP și chip-ul A16 de pe modelele Pro de iPhone 14, de pe care s-a împrumutat de asemenea și Dynamic Island-ul. Acestea vor fi însă cel mai probabil singurele noutăți de pe modelele de bază.

Cât despre modelele 15 Pro și 15 Pro Max, acestea sunt cele de la care ne putem aștepta la cele mai multe schimbări. Același Mark Gurman spune că rama celor două modele de top vor renunța la rama din oțel inoxidabil, aceasta fiind acum făcută din titan. Cât despre procesare, vorbim aici de un chip A17 cu un procesor de 3 nanometri.

Modelul 15 Pro Max va avea cel mai probabil o nouă cameră telephoto co zoom optic de 6x. Această schimbare îți va permite să realizezi poze cu zoom mai detaliate din punctul de vedere al detaliilor, rezoluției și range-ului dinamic decât cu zoom-ul digital de 6x de pe iPhone 14 Pro. De asemenea, este posibil ca modelul Pro Max să se numească de fapt iPhone 15 Ultra, lucru menționat de Gurman acum aproape un an, deși nu știu ce să spun despre asta având în vedere că analistul nu a mai menționat recent nimic despre acest aspect.

Cât despre baterie, un raport de pe ChargerLab, de asemenea o sursă de încredere în ceea ce privește zvonurile, toate cele patru modele de iPhone 15 vor avea suport pentru încărcare wireless la 15 W. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, asta ar putea însemna că vom avea la dispoziție în viitor o mulțime de device-uri de încărcare wireless care nu vor trebui să fie neapărat licențiate Apple MagSafe.

De asemenea, o schimbare foarte importantă așteptată de foarte mulți oameni este renunțarea la portul lighting pentru cel USB-C, schimbare făcută cel mai probabil în urma presiunilor Uniunii Europene în privința adopției acestui port ca standard.

Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2

Seria Apple Watch va beneficia de asemenea de un refresh, deși probabil nu atât de mare precum și-ar dori lumea. După spusele lui Gurman, Apple Watch 9 va avea cel mai probabil un nou chip S9, care va aduce îmbunătățiri în ceea ce privește performanța și eficiența, lucru care înseamnă că este posibil ca și durata de viață a bateriei să fie mai mare.

Cât despre Apple Watch Ultra, și aici vom vedea probabil o nouă versiune, cu un procesor mai performant și cu un finisaj de titan negru, conform unui post de pe Twitter al utilizatorului ShrimpApplePro.

Evenimentul care va avea loc mâine la ora 10 AM PT va cuprinde în mod evident mult mai multe noutăți, cum ar fi un nou MacBook și un nou Mac cu M3, dar pentru a afla exact care-i treaba, va trebui să mai așteptăm niște ore, care pentru unii dintre noi vor trece repede iar pentru fanatici se vor simți ca zile întregi.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button