Tech&ITȘtiri

Apple va lansa noile Mac-uri cu M3 în toamnă

Apple Inc. se pregătește să lanseze foarte așteptatele sale Mac-uri M3 Apple Silicon în octombrie, a dezvăluit Mark Gurman de la Bloomberg în cel mai recent buletin informativ Power On. Această informație vine după dezvăluirea așteptată a iPhone 15, Apple Watch Series 9 și noul Apple Watch Ultra în septembrie.

Conform surselor interne, viitoarea serie ar putea include noul iMac M3, MacBook Air M3 de 13 inch și MacBook Pro M3. Se așteaptă ca procesorul M3 să aibă același număr de nuclee ca M2, însă oferă performanțe superioare și eficiență, datorită tranziției la un proces de fabricație de doar 3 nanometri.

Momentul îi poate surprinde pe unii, având în vedere lansarea recentă a mai multor produse din familia M2, precum M2 Ultra Mac Studio și MacBook Air de 15 inch. Cu toate acestea, s-a speculat că lansările ulterioare ale seriei M2 au suferit întârzieri datorită problemelor din lanțul de aprovizionare. Deși MacBook Air M3 pare pregătit pentru lansare în octombrie, actualizările pentru MacBook Pro și Mac Studio cu tehnologia M3 sunt probabil mai îndepărtate.

Gurman nu a confirmat dacă Apple va organiza un eveniment oficial în octombrie sau dacă noile Mac-uri vor fi anunțate printr-un comunicat de presă. Decizia rămâne la latitudinea companiei, deși Apple obișnuiește să organizeze un eveniment pentru lansările de produse majore.

Deși noile modele de iPad Pro echipate cu display OLED sunt stabilite pentru lansare în 2024, Gurman a sugerat că un iPad Air actualizat, alimentat de un chip mai nou, ar putea fi gata chiar din acest toamnă. Acesta este un pas logic, având în vedere că actualul iPad Air încă funcționează pe cipul M1. În final, Gurman a reafirmat că un nou iMac de 32 de inch este în dezvoltare și ar putea debuta în 2024.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button