RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Europa se distanțează de Huawei

Sfârșitul acestui an a fost marcat de incidente foarte nefericite pentru Huawei, marele producător de telefoane mobile și echipament de telecomunicații din China. O persoană foarte importantă din conducerea companiei a fost arestată la începutul lunii, fiind acum eliberată pe cauțiune, iar folosirea produselor sale a început să fie descurajată.

Europa s-a alăturat acestei tendințe, un număr de instituții guvernamentale și companii tehnologice anunțând că vor exercita ceva mai multă discreție când vine vorba de adoptarea echipamentului produs de Huawei.

Orange Franța a dezvăluit că nu va apela la produsele companiei pentru construirea infrastructurii 5G. Deutsche Telekom dă semne că va lua în considerare aceeași posibilitate în curând. Compania de telecomunicații britanică BT Group anunță chiar că va începe să îndepărteze echipament produs de Huawei care deja există în infrastructura sa. Până și guvernul Norvegiei a ridicat întrebarea folosirii produselor provenite dintr-o țară unde nu sunt reglementări de securitatea foarte stricte, fără a se face referire direct la Huawei sau China.

Chiar dacă Huawei este găsit nevinovat de acuzațiile conform cărora ar spiona în favoarea Chinei, daunele reputației sale au fost deja făcute și nu vor fi recuperate prea curând. Iar în cazul în care se dovedesc a fi adevărate, atunci vor trebui găsiți alți producători de echipament de telecomunicații foarte rapid pentru actualizarea infrastructurii, din moment ce pare că Europa renunță la Huawei.

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button