RSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Directoarea financiară a Huawei a fost arestată în Canada

Meng Wanzhou, directoarea financiară a companiei Huawei, a fost arestată pe parcursul zilei de 1 decembrie în Canada în timp ce se afla în aeroportul din Vancouver.

Arestarea aceasta vine ca urmare a unei cereri din partea autorităților Statelor Unite ale Americii, ce doresc extrădarea sa. Motivul pare a fi o acuzație din partea Curții Federale de Est a Statului New York conform căreia Huawei ar fi încălcat sancțiunile impuse asupra comerțului cu Iran, ceva de care a fost găsit responsabil și ZTE în trecut.

Deocamdată informațiile referitoare la acest eveniment nu sunt complete, așa că există numeroase speculații despre incident, una principală fiind că arestarea este folosită ca unealtă în disputa dintre SUA și China în ceea ce privește comerțul internațional. Huawei mai este acuzat că ar spiona în favoarea Chinei, motiv pentru care achiziția echipamentul său de telecomunicații este descurajat sau chiar interzis în Australia, Noua Zeelandă, Canada și SUA.

În acest moment China cere eliberarea lui Meng Wanzhou , iar compania susține că orice acuzații ar fi aduse împotriva sa sunt fără merit, iar orice investigație va ajunge în cele din urmă la această concluzie. Mai merită menționat că Meng Wanzhou este fiica lui Ren Zhengfei, co-fondator al companiei Huawei.

[GSM Arena, BBC]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button