Telefoane

Este oficial, Google a cumpărat o parte din HTC

Vă povesteam acum puțin timp în urmă despre unele zvonuri conform cărora Google ar urma să achiziționeze HTC. Afacerea între timp s-a încheiat, dar într-un mod puțin altfel decât cel preconizat.

Google nu a cumpărat HTC în totalitate, așa cum a procedat în cazul Motorola. În loc de asta, Google și HTC au semnat un acord prin care HTC va trimite câțiva angajați la Google, în timp ce HTC va primi 1,1 miliarde de dolari.

Spre deosebire de zvonurile anterioare, HTC va rămâne o companie independentă, și va continua să producă telefoane. Google va transfera 2.000 angajați de la HTC, dar fără fabricile sau liniile de ansamblare la care aceștia lucrează. Anunțul a fost făcut de Rick Osterloh, vice președintele departamentului de Hardware de la Google, fostul director general Motorola.

Prin acest acord, o ehipă de angajați de la HTC vor fi transferați la Google, ca parte din divizia de hardware. Acești viitori angajați Google sunt oameni extraordinari cu care am lucrat deja îndeaproape pentru gama de telefoane inteligente Pixel, și suntem nerăbdători să vedem ce putem face împreună ca echipă.

Mulți dintre cei care vor fi transferați sunt veterani care au lucrat la seria Pixel. Acest lucru va permite companiei Google să producă telefoane inteligente care se diferențiază mai mult de cele ale concurenței. Până acum Google a ales să colaboreze cu alte firme care au influențat puternic design-ul telefoanelor. HTC a produs Pixel și Pixel XL în 2016, în timp ce în 2017 producția a fost împărțită între HTC și LG.

În schimbul acestor angajați, HTC primește 1,1 miliarde dolari, capital ce-i va permite lui HTC să rămână competitiv pe piețele de telefoane inteligente și VR. Deși infuzia de venit din partea Google a scăpat HTC de la un posibil faliment, acești bani nu rezolvă problema vânzărilor cu care se confrunta HTC, care continuă să scadă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button