Community

Epic Games va achiziționa platforma Bandcamp

O veste care m-a surprins mai mult pentru că încă nu-mi dau seama care ar fi rostul acestei achiziții. Bandcamp va fi cumpărat de Epic Games ca parte a planului dezvoltatorului de a lansa o platformă extinsă dedicată creatorilor. Pentru cei care nu știu, Bandcamp este o platformă care joacă un rol dublu: ea acționează ca un marketplace de unde poți comanda albume digitale sau fizice de la trupele tale și este în același timp și un music player pe care-l poți folosi pentru a-ți asculta muzica proaspăt cumpărată.

Este o platformă utilă pentru artiști și pentru utilizatorii care doresc să-i susțină în mod direct. Iar acesta este motivul pentru care Bandcamp a început  să capete notorietate. În ultimii ani, platforma a reușit să-i remunereze pe muzicieni cu un total de aproape un miliard de dolari, în vreme ce pasionații își pot adăuga albumele cu pricina în colecția personală. Poți lăsa și review-uri ale albumelor, alături de specificarea piesei preferate. Într-un fel, Bandcamp te ajută și să descoperi alți indivizi cu interese comune, să arunci priviri prin colecția vecinului și să vezi ce mai este la modă prin genurile muzicale preferate.

Folosesc des Bandcamp și încep să mă bucur tot mai mult de platformă pe măsură ce pe aceasta își fac loc tot mai multe actualizări. Acum, aplicația este mult mai finisată și ai mai multe opțiuni pentru redarea muzicii, astfel încât poți spune că folosești nu doar un magazin virtual de muzică, ci și un serviciu de streaming în toată regula.

Epic Games și Bandcamp vor să creeze un ecosistem… dar pentru ce?

Însă nimeni nu știe care este rostul concret al achiziției acestora de către Epic Games și la ce va contribui Bandcamp în rândul companiei. Mișcarea în sine reprezintă doar una din multele contracte semnate, precum cele pentru ArtStation, Cubic Motion și Sketchfab. Hai să zicem că achiziția unei platforme destinată muzicii este ceva mai neobișnuit, dar trebuie să ținem seama de faptul că Epic a evoluat mult, plecând de la o companie dedicată strict gaming-ului la un nume care și-a oferit serviciile pentru efectele vizuale din seriale ca Mandalorian sau pentru diverse medii creative.

Cele două părți nu au dezvăluit costul achiziției sau când anume va intra în vigoare acest nou capitol. În schimb, Epic Games își dorește ca acest proces să conducă la dezvoltarea unui „ecosistem pentru un marketplace destinat creatorilor”. Acesta ar urma să vină sub forma unor platforme extinse și avantajoase (chestie care tot mi se pare ambiguu în momentul de față), dar rămâne de văzut cum anume se va mobiliza Epic pentru asta și cum se va schimba Bandcamp.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button