GamingRSS PaginaDeMedia

Epic Games Store primește achievement-uri, iar punctele acumulate ar putea debloca recompense

Nu știu alții cum sunt, dar eu când văd că pot scoate achievement-uri de pe urma jocurilor pe care le joc, mai că îmi tresaltă inima de bucurie. Și celălalt bărbos din redacție, la fel ca mine, este un vânător de achievement-uri, iar Steam este terenul cel mai potrivit pentru această activitate satisfăcătoare. Însă cum nu toate jocurile se odihnesc doar pe Steam, și Epic Games Store are un cuvând de spus.

Bine, are mai multe cuvinte, într-o postare de pe blog-ul său. Pe lângă noi funcționalități, platforma care a început să capete notorietate datorită jocurilor gratis va introduce săptămâna viitoare propriul sistem de achievement-uri! Începutul este mai lent, Epic plănuind să le introducă pentru cel puțin șase jocuri, însă tot mai multe Epic Achievements vor fi adăugate în viitorul apropiat.

Modelul dezvoltat pentru platformă este oarecum diferit față de competitorii săi. Achievement-urile acumulează puncte de experiență care conduc la o ierarhizare. Epic a gândit acest sistem cu posibilul scop de a debloca mai multe recompense (după cum se laudă Epic) cu cât ai adunat mai multe puncte. Organizarea este după cum urmează:

  • Bronze = 5-45 XP
  • Silver = 50-95 XP
  • Gold = 100-200 XP
  • Platinum = 250 XP

Acestea sunt punctele de experiență adiționale pe care le obții în timpul vânătorii de achievement-uri în diferite jocuri. De exemplu, Platinum este acordat celor care au adunat achievement-uri în valoare de 1000 XP într-un titlu.

Epic Games Store devine din ce în ce mai bun

Sistemul care va fi introdus săptămâna viitoare îți va da posibilitatea să vezi ce achievement-uri are fiecare joc, să-ți urmărești progresul, iar cele pe care aproape le-ai completat vor fi evidențiate. Toate acestea își vor face loc în interfața Epic Games Store. Pentru început, printre primele titluri care vor primi achievement-uri sunt Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Humankind, Zombie Army 4, Defense Grid. Pot spune doar că această mecanică mi-a stârnit interesul.

Epic Games Store Achievements

Ce-i drept, unul din proastele (?) mele obiceiuri este să cumpăr jocuri pe Steam, chiar dacă le dețin deja pe Epic, doar pentru că acestea au achievement-uri pe platforma celor de la Valve. Odată cu această mică schimbare, probabil că voi fi suficient de mânat de curiozitate încât să mă mulțumesc cu gestionarea a două librării de jocuri de egală importanță și să văd cu ce se mănâncă așa-zisele Epic-Achievements.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button