GamingPC&Consoles

Epic Games va cumpăra Mediatonic, studioul din spatele lui Fall Guys

Epic Games a anunțat oficial achiziția studioului Mediatonic, responsabil pentru succesul numit Fall Guys. Deși suma nu a fost încă anunțată, ambele companii au lansat comunicate oficiale. Această mutare completează seria de cumpărături din partea Epic, care au pus mâna de curând și pe cei de la Psyonix (Rocket League), cât și pe Houseparty.

Fall Guys va rămâne disponibil pe Steam pentru moment, iar portarea jocului pe Xbox și Switch continuă. Epic și Mediatonic spun că nu există niciun plan pentru a face jocul free-to-play, așa cum s-a întâmplat cu Rocket League. Singura schimbare va fi că jocul vine acum și pe Epic Games Store. Există însă și o parte mai interesantă a acestei achiziții. Fall Guys este dezvoltat de Mediatonic cu ajutorul motorului grafic Unity, adică unul dintre competitorii lui Unreal Engine de la Epic Games. Cu toate acestea, ambele companii speră că vor putea introduce elemente cross-platform în joc.

Nu este un secret că Epic Games investește mult în crearea unui Metaverse, iar Tonic Games împarte aceeași viziune. Pe măsură ce Epic construiește acest viitor digital, încercăm să recrutăm oameni talentați care știu să construiască jocuri și experiențe puternice.
Tim Sweeney, CEO Epic

Achiziția a avut loc după ce Fall Guys: Ultimate Knockout s-a bucurat de un succes foarte mare și a fost unul dintre cele mai populare jocuri indie, alături de Among Us. Acesta a fost lansat în August 2020 ca și exclusivitate pentru Playstation 4 și PC, însă portarile pentru Xbox și Switch sunt în lucru. Jocul va fi disponibil în curând și pe Epic Games Store.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button