MobileGaming

Emulatorul de Switch Yuzu este disponibil pe Android!

Skyline era unul dintre cele mai folosite emulatoare pentru Nintendo Switch pe Android, înainte ca echipa din spate să îl abandoneze. Ei bine, e timpul să trecem mai departe, pentru că dezvoltatorii au decis să renunțe la el din cauza problemelor legale. Doi dintre ei lucrează la un nou emulator, dar nu mai e nevoie să aștepți. Un alt emulator a apărut deja pentru a umple golul.

Vorbesc despre Yuzu, emulatorul care a captat atenția tuturor pe PC, acum disponibil pe Android (mulțumiri r/Android pentru info!). Poți să îl descarci din Play Store; există atât versiuni gratuite, cât și versiuni cu plată pentru early access. Dar nu te aștepta ca versiunea de Yuzu pentru Android să se ridice la nivelul versiunii pentru PC încă. Îi lipsesc unele funcții, cum ar fi multiplayer-ul în LAN și profilurile de utilizator.

Dar prioritățile echipei sunt altele. Au spus-o simplu: „Pentru moment, vrem să ne concentrăm pe compatibilitate și performanță, deoarece realizarea unei emulări de ultimă generație pe hardware-ul Android obișnuit aduce după sine mai multe provocări.”

Ce trebuie să știi despre cerințele de sistem? Ai nevoie de Android 11 sau o versiune mai nouă și un procesor Snapdragon cu GPU Adreno. Dispozitivele care rulează pe chipset-uri cum ar fi Exynos sau MediaTek sunt excluse momentan din lista de modele compatibile din cauza driverelor de GPU care sunt ceva mai proaste decât cele de pe Adreno. Și n-ar strica să ai o cantitate decentă de RAM, gen Snapdragon 865 cu 8GB de memorie.

Yuzu-for-Android-compatibility-1000w-889h.jpg

De asemenea, reține că cea mai bună compatibilitate o au cu chipset-urile Snapdragon cu GPU-uri din seria Adreno 600, iar dacă vrei cea mai bună performanță trebuie să îți îndrepți atenția asupra modelelor cu GPU-uri din seria Adreno 700 de pe Snapdragon 8 Gen 1 și Gen 2. Ai un Galaxy S22 cu un chipset Exynos 2200? Există o șansă ca Yuzu să funcționeze bine aici datorită GPU-ului AMD, dar echipa nu a avut încă șansa să testeze acest lucru.

Pagina de pe Play Store spune că emulatorul Yuzu suportă „mii de jocuri”, cu scalare de rezoluție, opțiuni de filtrare a texturilor și suport pentru moduri printre caracteristicile cheie. Asigură-te doar că deții jocurile pe care plănuiești să le emulezi.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button