Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Elon Musk se joacă iarăși cu prețul Bitcoin

După scăderile din ultima perioada, Bitcoin dă iarăși semne de viață după ce Elon Musk a început să se joace iarăși cu declarațiile. CEO-ul Tesla a anunțat că producătorul auto „cel mai probabil” va adopta iarăși plata cu moneda virtuală, ceea ce a făcut ca prețul acesteia să crească iarăși la peste 30.000$. Această declarație vine după ce în luna Mai, miliardarul a anunțat că nu va mai acceptă plățile cu această monedă deoarece generarea ei dăunează mediului înconjurător.

Decizia de a nu mai accepta plata în Bitcoin pentru mașinile Tesla a venit la mai puțin de două luni după ce această metodă de plată a fost implementată inițial, deci în decursul a jumătate de an Elon Musk s-a gândit și răzgândit de cel puțin două ori. Iar in acest proces a influențat enorm valoarea monedei virtuale, lucru care a stârnit o mulțime de controverse, atât din partea pasionaților de crypto, dar și de la cei care susțin protecția mediului.

Elon Musk și joaca de-a banii

Mulți oameni au acuzat CEO-ul Tesla că își folosește popularitatea și influența pentru a manipula piața de criptomonede, astfel încât să facă tranzacții cu Bitcoin care să-i aducă profit. Și dacă urmărim evoluția prețurilor în urma declarațiilor lui Elon Musk, această teorie nu este atât de conspiraționistă pe cât sună prima dată, ci ar putea fi plauzibilă.

Pe lângă asta, există și discuția legată de mediul înconjurător. Tesla produce mașini electrice al căror scop este să protejeze mediul, însă plata cu o monedă care afectează mediul prin consumul de energie necesar generării acesteia nu face decât să țină balanța într-un echilibru fragil. Iar Bitcoin a fost mereu un măr al discordiei când vine vorba despre energia consumată de minerii de criptomonede. În acest punct este clar că întreaga piață de monede virtuale are nevoie de o regularizare, întrucât lucrurile tind să o ia razna ușor. Dacă se va întâmpla curând sau vreodată, este altă discuție. Până atunci, actori precum Elon Musk vor putea în continuare să manipuleze prețul, fie în interes personal, fie pentru binele comun pe care se prefac că-l deservesc.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button