AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Elon Musk nu mai este președinte al companiei Tesla

Amenințările făcute de către SEC săptămâna trecută nu au fost trecute cu vederea de către Tesla și de către Elon Musk.

Pentru a evita un proces pe care l-ar fi pierdut foarte clar, cele trei entități au ajuns la un acord care deocamdată pare să mulțumească pe toată lumea. Ca urmare, din acest moment Elon Musk nu mai este președinte(chairman) al Tesla și nu va mai putea ocupa această poziție pentru trei ani de zile. Acesta încă își mai poate păstra poziția de director general(CEO), la care ar fi trebuit să renunțe dacă se ajungea la tribunal.

Mai mult de atât, atât Tesla cât și Elon Musk vor trebui să plătească fiecare câte 20 de milioane de dolari. Amenzile sunt menite să compenseze investitorii care au fost afectați negativi de declarația lui Musk despre cumpărarea înapoi a acțiunilor la prețul de 420 de dolari și transformarea companiei într-una privată.

Tesla va trebui să adauge doi directori noi pe directori independenți, care să nu fie legați de Musk, în speranța că se va putea crea ceva mai multă distanță între companie și tendințele mai haotice ale lui Elon. Iar compania va mai trebui să găsească un mod prin care să supravegheze mai bine comunicatele emise de Musk, ceea ce probabil înseamnă că cineva va trebui să îi preia contul de Twitter.

În cazul în care s-ar fi ajuns la un proces în tribunal, penalitățile asupra companiei riscau să fie mult mai severe, iar Musk ar fi putut să fie dat afară cu totul de la conducere. Astfel măcar rămâne în rolul de CEO.

[Elon Musk]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button