GamingPC&Consoles

Elon Musk a vorbit despre industria de gaming și explică de ce nu ar avea sens să creeze o consolă nouă

Elon Musk este un personaj extrem de activ pe tot ce înseamnă social media, iar discuțiile pe care le inițiază nu se limitează doar la Tesla, SpaceX și The Boring Company. Miliardarul a discutat recent și despre gaming, în contextul în care Tesla lucrează la integrarea Steam în computerul de bord pentru a le permite posesorilor să se bucure de jocurile favorite direct în mașină. În plus, acesta a mai vorbit și despre posibilitatea de a crea o nouă consolă de jocuri.

De ce Elon Musk crede că este o idee rea să dezvolte o consolă nouă?

Într-un episod din Full Send Podcast, Musk a fost întrebat de gazda podcastului dacă ar fi interesat să creeze o consolă de jocuri nouă care să poată concura cu PlayStation și Xbox. Întrebarea a fost una pertinentă, mai ales că părintele Tesla este recunoscut ca fiind un gamer activ, de multe ori discutând pe social media despre laptopul său de gaming, ori despre ce build folosește în Elden Ring.

Și chiar dacă ideile, experiența și banii nu reprezintă piedici pentru Elon Musk, acesta a spus destul de clar că nu crede că ar fi o idee bună să încerce să intre în acest domeniu. O afirmație care nu putea fi mai corectă. Până la urmă a spus-o și el: consolele devin din ce în ce mai similare cu PC-urile, astfel încă o consolă nouă nu ar avea sens pe o piață atât de bine conturată.

Subiectul ăsta este unul destul de greu, mai ales dacă ne luăm și după evoluția din ultima perioadă din industria jocurilor video. Am văzut cum marile companii au început să migreze spre PC, iar progresul de până acum ne indică un viitor foarte deschis, în care diferența dintre platforme nu va mai fi stabilită de jocuri, ci se va limita la preferințele fiecărui gamer. Îți place controllerul de Xbox? Te joci pe Xbox sau pe PC. Vrei DualSense și îmbunătățirile pe care le aduce? Schimbi tabăra și alegi un PlayStation 5 sau conectezi controllerul la PC via USB. Iar când PC-ul devine o destinație comună, care găzduiește toți gamerii cu brațele deschise, nici nu văd de ce ar mai vrea cineva să dezvolte o consolă nouă; mai ales după ce-am văzut cum au mers proiecte precum Stadia.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button