Elon Musk amenință că nu va mai cumpăra Twitter

Lucrurile păreau să meargă bine pentru Elon Musk și următoarea sa jucărie achiziție. Twitter ar fi urmat să fie un spațiu online renăscut, creat pentru a servi obiectivului de liberă exprimare dorit de către magnat. În cele din urmă, ambele părți și-au complicat existența până în punctul în care Musk a pus pe hold achiziția platformei social media.
Înțelegerea în baza a 44 de miliarde de dolari este cu un picior în groapă după ce șeful Tesla ca amenințat că va renunța la achiziționarea Twitter din moment ce dezvoltatorii platformei au refuzat să-i ofere informațiile cerute cu privire la problemele pe care Twitter le are cu boții și cu spam-urile. Deci, el acuză compania de nerespectarea obligațiilor. Avocații lui Musk au înaintat o scrisoare către Autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC) în care sunt menționate aceste plângeri. În concepția Tesla/SpaceX/Musk, Twitter este vinovat de o „încălcare flagrantă” a termenilor stipulați în documentele privind achiziția platformei.
Dl. Musk consideră că Twitter se opune și zădărnicește activ dreptul său la informație (compania nerespectându-și la rândul său obligațiile) conform acordului de achiziție stabilit.
Nu este prima oară când Elon se plânge de problema boților și a spam-ului de pe Twitter, menționând acum ceva vreme că achiziția va fi nevoită să mai aștepte tocmai din aceste cauze. Musk nu putea finaliza achiziția până când Twitter nu îi oferă informații clare și adevărate despre adevărata situație a boților care îneacă platforma. Însă este prima oară când amenință public posibila renunțare la înțelegerea stabilită în aprilie.
Elon Musk nu poate fi convins prea ușor
Twitter estimează că mai puțin de 5% din totalul utilizatorilor zilnici sunt conturi de spam, adăugând faptul că lui Musk i-a fost explicat modul în care platforma generează aceste statistici și investigații. Miliardarul nu a fost deloc convins de aceste încercări, trăgând un semnal de alarmă în repetate rânduri pe contul său. Din cadrul Twitter, Brian Poliakoff precizează că dezvoltatorii cooperează cu Elon Musk și vor continua să ofere informațiile cerute. Twitter își dorește să finalizeze tranzacția și să respecte cu strictețe termenii și prețul achiziției. Însă dacă lucrurile pică în cap iar una dintre părți renunță definitiv, acea parte este obligată să-i plătească celeilalte o taxă de reziliere de un miliard de dolari. Well, cam cât o eugenie, asta dacă te-ai născut purtând numele de Elon Musk. ¯\_(ツ)_/¯