Tech&IT

Achiziția Twitter a fost pusă pe hold de Elon Musk

Nimic nu-ți atrage atenția mai mult decât vreo 44 miliarde de dolari; adică prețul pe care Elon Musk îl va plăti pentru a cumpăra Twitter. Aventurile miliardarului pe rețeaua de socializare nu sunt o poveste nouă, fiind un membru activ cu o mulțime de urmăritori. Iar la câți bani are, faptul că s-a hotărât să cumpere întreaga platformă și s-o modifice după bunul plac, nu mă miră absolut deloc.

Ultimele știri ne arată însă o imagine diferită, iar după ce Reuters a lansat un raport referitor la utilizatorii rețelei de socializare, achiziția a fost pusă pe hold chiar de Elon Musk. Se pare că în raportul cu pricina se vorbește despre procentul de conturi false de pe Twitter, o chestie care a devenit motiv de îngrijorare pentru următorul potențial șef al companiei.

Afacerea Twitter este momentan pe hold, în așteptarea unor calcule care să-mi arate că într-adevăr, conturile false/spam reprezintă mai puțin de 5% din numărul total de utilizatori.

Desigur, întreaga poveste ar putea fi o strategie folosită de Elon Musk în încercarea de a obține o ofertă mai bună. Iar dacă este așa, CEO-ul Tesla și SpaceX are motive de bucurie, întrucât valoarea acțiunilor Twitter a scăzut cu peste 20 de procente la auzirea acestor vești. Bine, acum nu vreau să pară că iau apărarea platformei, care în trecut a mai avut probleme când a venit vorba despre calcule.

Într-un raport financiar publicat acum câteva săptămâni s-a dovedit că cei de la Twitter și-au supra-estimat numărul de utilizatori zilnici. Această tactică a fost utilizată timp de trei ani, deci aici nu mai este vorba despre o mică greșeală. Cu toate astea Elon Musk pare hotărât să cumpere rețeaua de socializare, dar ceva îmi spune că va plăti mai puțin decât cele 44 de miliarde de dolari.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button