ȘtiriTech&IT

Elon Musk vrea să vândă roboți umanoizi până în anul 2027. Deja angajează „specialiști” în domeniu

După ce a pierdut „trenul AI”, Elon Musk ia în vizor următoarea țintă: crearea de roboți umanoizi guvernați de AI.

Ce poți face când nu ești primul care a dezvoltat un model AI funcțional? Te apuci să faci dispozitive pentru acesta, în ideea că măcar unul dintre produse va ajunge să aibă un succes nebun.

Iar Elon Musk pare să fi avut o premoniție în această direcție, CEO-ul Tesla prezentând încă de acum doi ani, la scenă deschisă, prototipul/promisiunea unui robot umanoid care poate face totul în locul tău, cu ajutorul inteligenței artificiale. Desigur, la momentul respectiv, ne-am amuzat cu toții privind cum prezentarea lui Musk deraiază într-o experiență de teatru, în care presupușii roboți sunt de fapt actori îmbrăcați în costume. Dar promisiunea din acele prezentări rămâne neclintită, anume că inteligența artificială are un rol foarte important pentru viitorul umanității, iar Tesla/SpaceX va fi parte din integrarea revoluției AI cu civilizația umană.

În viziunea lui Elon Musk, există un viitor în care jobul tău este îndeplinit de un robot umanoid controlat de inteligența artificială, iar tu vei fi perfect mulțumit de acest aranjament.

Pur și simplu, dacă toată munca e făcută de roboți, atunci produsul muncii poate fi incredibil de ieftin, eventual, până la punctul în care prețul devine irelevant. Așa că, în loc să muncești pentru a cumpăra cel mai avansat telefon Samsung, ar putea fi de ajuns să arăți că ești fan devotat al acestui brand, companiile concurând după alte criterii, cum ar fi importanța acordată de consumatori și interacțiunea cu serviciile oferite.

Dar beneficiile aduse de AI nu se opresc aici. Spre exemplu, într-o lume în care roboții controlați de AI fac toată munca fără să fie plătiți, inclusiv propriile reparații și upgrade-uri, conceptul de venit minim garantat sau confort social minim garantat ar putea fi pur și simplu transpus în constituție, rămânând de văzut dacă măsura va pune capăt, sau din contră, transforma întreaga populație a unor țări în asistați sociali.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button