Gaming

A fost lansat update-ul care pune la punct pierderea definitivă a progresului în Elden Ring

Vulnerabilitatea online putea conduce la blocarea personajului în morți infinite

Recent, Elden Ring a început să sufere de o vulnerabilitate păcătoasă, asemănătoare bubelor găsite prin cele trei jocuri Dark Souls. Hack-ul în cauză le permitea invadatorilor din PvP să realizeze un exploit prin care personajul tău devine prins într-o buclă infinită a morții ce nu putea fi rezolvată nici prin reluarea salvării sau prin respawn.

Asta a condus la pierderea progresului multor jucători și din cauza faptului că workaround-ul găsit de unii utilizatori nu părea să dea roade în toate cazurile. From Software au reușit să identifice problema și, la scurt timp după un patch anterior (care schimba și optimiza foarte multe elemente de gameplay), lansează un fix, adică patch-ul cu versiunea 1.03.2 prin care rezolvă problema. În descrierea patch-ului, aceasta este descrisă drept „un bug care le permitea invadatorilor (a se citi griefing) să-i teleporteze pe jucători către coordonate incorecte de pe hartă (în cazul de față, în prăpăstii)”.

Pe lângă fix-ul în cauză, Bandai Namco și From Software au rezolvat și alte probleme de gameplay, cum ar fi bug-ul care îți împiedica progresul cu unele quest-uri în lumea lui Elden Ring. Well, mai bine mai târziu decât niciodată. Spuneam la lansare că jocul scârțâie la capitolul optimizare și performanță pe PC, dar, cu timpul, dezvoltatorii au mai rezolvat din aceste neajunsuri. Au fost introduse și tweak-uri și nerf-uri care echilibreză utilizarea armelor și a echipamentelor. Ăsta e Elden Ring pe care unii-l iubesc și pe care alții nu-l pot digera. În puțin peste două săptămâni de la lansare, jocul s-a vândut în 12 milioane de exemplare și a spart recordul stabilit de Dark Souls 3. Asta spune ceva, nu?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button