Potrivit informațiilor obținute din rândul furnizorilor de componente, Apple ar fi selectat pentru iPhone 17 Pro ecrane OLED bazate pe o versiune îmbunătățită a tehnologiei LTPO, superioară în ce privește eficiența consumului de baterie și longevitatea. Acestea ar putea apărea în listele cu specificații folosind indicativul OLED LTPO+.
Echipată cu o tehnologie numită Low-Dielectric TEE, noua varietate de ecrane probabil că va avea un consum de energie mai redus decât alte soluții LTPO, dar sursele citate nu vorbesc despre îmbunătățiri concrete în ce privește calitatea imaginii.
De asemenea, nu este confirmat dacă Samsung și LG vor produce aceste panouri LTPO+ pentru Apple. Deși compania apelează de mulți ani la ambii furnizori pentru asigurarea necesarului de ecrane OLED. Până la urmă, ar fi puțin ciudat ca Samsung să livreze pentru Apple ecrane bazate pe o tehnologie superioară celor incluse în propria gamă de telefoane Galaxy S25. Așa că o variantă ar fi LG, sau poate că Apple a decis să mai dea o șansă furnizorului chinez BOE, care de mulți ani încearcă și nu reușește să depășească testele foarte stricte de calitate impuse de compania americană în procesul de selectare a furnizorilor de ecrane iPhone.
Iar BOE chiar a demonstrat recent panouri OLED care depășesc afișajele Samsung și LG în termeni de eficiență și calitate a imaginii, însă pentru a deveni cu adevărat un furnizor Apple, BOE trebuie să demonstreze și că poate fabrica aceste ecrane în milioane de exemplare fără a compromite nivelul de calitate promis.
Din păcate, fiind vorba de o componentă cu tehnologie mai costisitoare, ecranele LTPO+ probabil că vor ajunge inițial doar în echiparea modelelor iPhone 17 Pro și Pro Max, versiunile iPhone 17 „vanilla” și iPhone 17 Air rămânând cu soluții OLED din generația actuală.
Potrivit informațiilor extrase din studii științifice nu chiar atât de recente, ecranele LTPO+ cu tehnologie Low-Dielectric TEE necesită curenți de alimentare mai reduși pentru atingerea aceluiași nivel de iluminare, astfel obținând o reducere cu până la 40% a consumului de energie față de ecranele OLED convenționale. Totodată, nevoia unui curent electric mai slab se traduce prin mai puțină uzură, ecranele LTPO+ fiind teoretic mai puțin susceptibile la apariția efectului de burn-in.