Tech&ITȘtiri

Primul ecran din lume la 600Hz a fost arătat de producătorul BOE

Dacă te consideri gamer, atunci probabil că știi că unul dintre cele mai bune upgrade-uri este pe partea de monitor. Trecerea de la 60Hz la 144Hz este cu adevărat un game changer din toate punctele de vedere, iar odată ce schimbi asta, cu siguranță te vei uita cu alți ochi la un monitor simplu de 60Hz.

Da de ceva timp, producătorii de display-uri au început să se întreacă într-o cursă nebună a herților. La începutul anului au fost prezentate ecrane de laptop care ajung la 480Hz, alte display-uri normale care bat 500Hz. Dar ambele pălesc în comparație cu cei 600Hz de care este capabil un ecran produs de compania BOE.

Conform site-ului producătorului, în cadrul World Display Industry Conference care a avut loc în China, primul ecran tactat la 600Hz a văzut lumina zilei. Detaliile sunt puține în acest moment, dat fiind faptul că modelul prezentat este puțin mai mult decât un prototip, și nu știm ce tip de panou este (TN, VA, IPS) sau rezoluția.

Deja display-urile au ajuns la rate de refresh impresionante, rămâne de văzut daca și pixelii se pot actualiza suficient de repede încât să nu producă artefacte sau ghosting și sunt sigur că asta a reprezentat o provocare imensă pentru BOE. O altă problemă serioasă care ar putea apărea este că oamenii pur și simplu nu ar putea diferenția dintre un ecran de 600Hz și unul de 360Hz să zicem, care oricum este deja un număr foarte mare.

Pe lângă asta, BOE a mai arătat și un TV de 86 de inch bazat pe tehnologia Mini LED, care poate atinge o luminozitate maximă de 1.500 de niți. Și pliabilele și-au făcut apariția, inclusiv unul care se poate îndoi în ambele direcții și unul care se îndoaie în forma literei „Z”.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button