GamingȘtiri

EA Sports și EA Games se vor diviza

Într-un mesaj de la CEO-ul Andrew Wilson, Electronic Arts (EA) a anunțat o schimbare internă semnificativă ce va transforma structura de conducere și studiourile cheie cu scopul de a fortifica capacitățile echipelor lor creative, conform IGN. Ca parte a reorganizării, EA Games și EA Sports se vor diviza, iar primul va fi rebranduit ca „EA Entertainment”, sugerând ambițiile EA de a se aventura dincolo de jocuri.

„Viitorul divertismentului interactiv este construit pe o bază solidă de francize iconice și experiențe inovatoare și proaspete, oferind posibilități vaste de extindere”, a exprimat Wilson. În cadrul reorganizării, Laura Miele, care anterior a fost Directorul de Operare la EA, va prelua poziția de Președinte al Divertismentului, Tehnologiei și Dezvoltării Centrale la EA Entertainment. Aici, ea va colabora îndeaproape cu Vince Zampella și alți executivi renumiți. În paralel, Cam Weber, un veteran al EA Sports, își va păstra rolul de conducere, ceea ce îi va permite să aibă un control mai bun asupra bugetelor și deciziilor.

Cu toate acestea, în ciuda acestor schimbări, Wilson își va păstra poziția de CEO al companiei, supervizând atât EA Entertainment, cât și EA Sports. Reorganizarea este, de asemenea, marcată de retragerea Directorului de Experiențe Chris Bruzzo și de plecarea CFO-ului Chris Suh. David Tinson și Stuart Canfield sunt pregătiți să preia rolurile lor respective.

Schimbările în curs, totuși, lasă un nor de incertitudine asupra reducerilor de personal potențiale. EA Sports va continua să gestioneze seria F1, PGA Tour și nou adăugatul Super Mega Baseball, pe lângă blockbusterele existente precum Madden, EA Sports FC și reboot-ul iminent al College Football.

Pe de altă parte, portofoliul EA Entertainment va include acum o serie de studiouri precum Respawn, DICE, Ripple Effect, BioWare și altele, alături de o serie de jocuri mobile. Chiar și cu aceste schimbări, structura de bază va rămâne în mare parte neschimbată, cu liderii studiourilor continuând să conducă domeniile lor respective.

Prin aceste schimbări organizaționale, EA își propune să-și consolideze poziția în industria jocurilor, cu lansarea recentă a Jedi Survivor care a ajuns în topul vânzărilor și cu Immortals of Aveum în orizont. În ciuda reorganizării, după cum afirmă Wilson, „business-ul EA rămâne puternic.”

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button